Митрополит Николай освети параклиса на УМБАЛ "Свети Георги"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:09 / 19.10.2010
1736

Този браузър не поддържа видео елемента.


Осветиха новия параклис на УМБАЛ "Св. Георги"
Пловдивският митрополит Николай отслужи днес тържествен водосвет за откриването на новоизграденият параклис "Свети вмчк Георги Победоносец" на Университетска болница "Свети Георги". След освещаването владиката извърши и молебен за здравето на българските лекари, съобщиха от здравното заведение.

Негово Високопреосвещенство донесе със себе частица от Светия кръст, с който благослови работещите в болницата, пациентите и всички присъстващи на събитието специални гости. Сред тях бяха и народните представители от Пловдив Вили Шопова, Зоя Георгиева и Костадин Язов, които дариха на новия храм икона на Света Богородица.

Според християнската религия иконите на Дева Мария, както и светиня като кръста, даряват здраве и изцеление на болните, потвърдиха свещениците.

След освещаването на параклиса, митрополит Николай посети няколко от клиниките на УМБАЛ "Свети Георги", за да благослови най-тежко болните пациенти.

Параклисът се намира в двора на Хирургичния блок на бул. "Пещерско шосе" №66. Подобно на самата Университетска болница, е кръстен на Св. Георги - един от най-почитаните светци в Източноправославната църква.

На 19 октомври се отбелязват едновременно празникът на Св. Йоан Рилски Чудотворец и Денят на българския лекар, обясниха от УМБАЛ "Свети Георги". Това бе и поводът на освещаването да присъства и инициаторът за честването на лекарския празник д-р Тотко Найденов.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Гребната база в Пловдив непочистена след Световното по риболов
Пловдивският Лаута се превърна в арена на битки от Античността и ...
Много скръбна вест за Пловдив
Какво не знаем за Четвъртък пазара и защо се нарича точно така
Пловдивски съветници бранят Панагюрското златно съкровище, не го ...
Автобуси тръгват по "Модър-Царевец", условието е 20 млн. лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).