Министър Петков откри дом за временно настаняване на малолетни и непълнолетни в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:47 / 04.06.2007
9162
Министърът на вътрешните работи Румен Петков откри днес в Пловдив ремонтираната сграда на Дома за временно настаняване на малолетни и непълнолетни при Областна Дирекция Полиция - Пловдив. Обновената сграда предлага отлични условия за подрастващи, които престояват в него. В него намират среда деца от 6 до 18 години, заловени в скитничество, просия, след извършени престъпления или противообществени прояви. Домът се намира в района на пловдивски парк "Отдих и култура" и ще обслужва още пет дирекции - Стара Загора, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково. Само за последните пет години през него са преминали 3350 деца.

В края на май тази година приключи основният ремонт на сградата, като средства за него бяха отпуснати от МВР и Световната банка по проекта "Подобряване благосъстоянието на децата". Сега сградата разполага със седем съвременни спални помещения с общо 26 легла, трапезария, отговаряща на европейските стандарти, две занимални с необходимите аудио и визуална техника, съвременни кабинети на психолог и лекар. В дома грижи за децата полагат 21 служители. В извършване на премонтните работи ОДП - Пловдив бе подпомогната със средства и труд от местни пловдивски фирми.

Пловдивския митрополит Николай извърши освещаване на помецението, а директорът на ОДП -Пловдив Ангел Рангелов подари на министър Румен Петков меч на хан Омуртаг, с пожелание до няколко месеца да се направи първа копка на 3-то РПУ в Пловдив.

На церемонията присъстваха освен министър Петков, още кметът на Пловдив Иван Чомаков, областния управител на Пловдив Тодор Петков, пловдивския митрополит Николай, зам.министрите на вътрешните работи Цонко Киров и Раиф Мустафа.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Един от най-великите изпълнители за всички времена е на почивка в...
Днес деца от цялата страна се събират в Стария град
В Пловдив започва пръскане срещу хапещи насекоми
Млад мъж на 21 години потроши магазин в Пловдив
Догодина пътуваме до морето с частни влакове на пловдивска компан...
Силен дъжд над Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).