Министър Ангелов с важни думи след спешната среща в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (15)
19:59 / 19.11.2020
14026
Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов тази вечер посети спешно Пловдив, за да проведе работна среща с представители на местния кризисен щаб в Областна управа. На срещата е била обсъдена организацията в болниците, апаратурата, кадровото обезпечаване, снабдяването с лекарства, консумативи и предпазни средства. 

По време на работната среща министърът декларира пълната си подкрепа към лекарите от пловдивските лечебни заведения и към Областния щаб.

" Може да разчитате 100% -во на мен, във всяка ситуация ще проявя разбиране, но няма да проява разбиране към липсата на човешко отношение към болните“, заяви проф. д-р Ангелов в началото на срещата. Той допълни, че разбира колко е напрегната ситуацията в болниците, колко са уморени лекарите и как работят на предела на силите си.

"Времето в момента е такова, че трябва да работим всички като един човек. Да направим необходимото за пациентите. Дошъл съм тук, за да знаете, че държавата стои зад вас, каза още министърът. Проф. д-р Ангелов допълни, че областният управител трябва да продължи с организацията по разкриването на допълнителни легла и да действа според заповедите, както и да направи нужното преразпределение на дихателни апарати в болниците, там където има интензивно лечение.

Министърът съобщи, че за пловдивския Кръвен център ще бъдат осигурени поисканите оборудване и консумативи, необходими за извличане на кръвна плазма. Предстои да бъдат осигурени за Пловдив и още два апарата след нова година. Управителите на болниците поставиха въпроси, свързани с финансирането, снабдяването с лекарства и липсата на персонал.

По думите на министъра държавата е осигурила достатъчно количества от медикамента ремдесивир и всяка една болница може да прави заявки към РЗИ, така че да бъдат удовлетворени нуждите при лечението на болни от Ковид-19. Предстои да бъдат получени и 362 хиляди дози нискомолекулен хепарин за аптечната и болнична мрежа в страната. Министърът посочи, че от 1 януари 2021 година е заложено увеличение на заплатите на медиците в болничните заведения и всички ще го получат по методика, разработена от здравното ведомство. Отделно цените на клиничните пътеки и лимитите също ще бъдат увеличени с 10 %.

Виж коментарите (15)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).