Месоподобните и млекоподобни продукти с четлив надпис за съдържаниe

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:02 / 19.02.2009
1794
Месоподобните и млекоподобните продукти според министъра на земеделието и храните Валери Цветанов имали сигурен пазар поради трудното социално положение на много българи. "Ние няма да воюваме с техните производители. Искаме и настояваме върху всеки един от тези продукти да има ясно надписан етикет, за чието прочитане да не е нужна лупа, в който са посочени какви компоненти са използвани", обясни министър Цветанов при откриването на АГРА-2009.

Същото изискване ще бъде отправено и към големите търговски вериги, които поръчват специално за тях да бъдат произвеждани определени продукти с определени финансови параметри, предаде репортер на Plovdiv24.bg. В такъв случай търговските вериги би трябвало да поставят коректен надпис, върху който например да пише не "Салам Камчия", а "Продукт тип салам Камчия". Същото се отнасяло и за киселото мляко. "Не е ли парадоксално, когато произвеждаме кисело мляко за Япония и има огромен интерес от пазара в Германия, на вътрешния пазар да се предлагат млекоподобни и българските деца да са загубили вкуса за истинското българско кисело мляко", възмути се министърът.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Провериха сигнал срещу любима хижа недалеч от Пловдив
Бойко Борисов със силно обръщение от Пловдив към избирателите
Манфред Вебер от Пловдив: По-силни сме от всякога
Урсула фон дер Лайен цитира Христо Ботев в Пловдив
Росен Желязков: Европа е преживяла най-кървавите и опустошителни ...
Костадин Димитров: Това е едно историческо за Пловдив събитие


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).