Менду пред съда: На много хора съм помогнал, но завистта е голяма!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
17:25 / 23.05.2020
26236
"5 дни не съм ял и пил. На много хора съм помогнал. Хранил съм ги и имам клипове. Жена ми по 24 часа пържеше и готвеше. Но зависта е голяма.. Храни куче, да те лае."

Това заяви в пловдивския окръжен съд 49-годишният Стефан Асенов по прякор Менду. Срещу него са повдигнати 4 обвинения - за лихварство, пране на пари, укриване на налози и предоставяне на помещения за сексуални услуги. Ромът от Аджисан махала в Пловдив бе задържан преди дни. Прокуратурата обяви, че притежава 15 имота и новострояща се 6-етажна кооперация под тепетата, 60 луксозни коли, автосалон и магазини и голяма сума пари в чужда държава. Установено е, че Менду е поддържал контакти с хора на всички нива в държавните институции, ял и пил с полицаи, бопаджии и магистрати.

В съда, където се разгледа мярката му за неотклонение, Стефан Асенов каза, че до 2018 г. са му правени данъчни ревизии, като на два пъти е проверяван от Икономическа полиция. Според адвоката му Атанас Атанасов не са открити нарушения. "Стефан Асенов редовно е подавал данъчни декларации и е плащал всяка година налози от 12 000 до 15 000 лева. Само за последната година не е внесъл 11 000 лв. заради пандемията", добави защитникът. Според разследващите Менду е укрил 50 000 лв. налози. Прокурорът Анелия Трифонова посочи, че престъпната дейност на Асенов е от дълъг период. За някои от деянията можело да се окаже, че е изтекла давността. Обвинителката предостави на съда доказателства за собствеността на Стефан Асенов и Катя Симеонова, с която той живее на семейни начала. В залата стана ясно, че имали и къща в Одрин, пише още "24 часа".

При разпитите Катя е твърдяла, че не е знаела за лихварската дейност на мъжа си. Тя обаче е държала ключа за семейната каса, а вътре е имало много обици, 7-8 часовника, пръстени, оставени като залог от длъжниците, посочи прокурор Трифонова. Жената на Менду е привлечена към наказателна отговорност за пране на пари - на нейно име се водят куп имоти и коли. Девер й Антон пък е наел хотел "Мерита" и е предоставял помещения в него на проститутки. И тримата остават в ареста, реши съдът.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (6)

Още по темата (22):
18.10.2023 Важни свидетели спънаха делото за "палавия" мотел край Пловдив
20.02.2023 Отложиха делото за "палавия" мотел край Пловдив
11.01.2023 Проговори една от палавите каки от мотела на разврата край Пловдив
04.12.2022 Сексуални услуги за 30 евро в мотел край Пловдив: Делото срещу сводника Мустафата се отложи за догодина
12.10.2022 Първото заседание по делото за големия разврат до Пловдив приключи за 5
минути
30.08.2022 Страшен разврат до Пловдив! Лъснаха секс тарифите и на сервитьорките
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).