ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Мега концерт "Животът е дар, не го погубвай" готвят срещу наркотиците
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:19 / 22.06.2010Коментари (2)2158
© Plovdiv24.bg
За първи път с мега рок концерт "Животът е дар, не го погубвай" Пловдив ще отбележи Световния ден за борба с наркотичните вещества. На площад "Централен" ще свирят и пеят Ани Лозанова-Band, Ренегат и победителят от първия фестивал Rock only - Richard Mantarliev-Band. Събитието e на 26 юни; началният час - 20,00; мястото - площад "Централен".

"Искаме цял Пловдив да проумее проблема, да информираме и предупредим за опасността от наркозависимостта. Оттук започва превенцията и противопоставянето срещу наркотиците", съобщи новият председател на Общинския съвет за борба с наркотичните вещества Петя Василева на пресконференция, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Веднага след назначаването й на длъжността преди двайсетина дни тя се е обърнала към петнайсет ученици, излъчени като лидери в своите училища, и им поставила задачата за час и половина да изготвят план-минимум и план-максимум за противопоставянето на опасната зависимост. Оттам дошла и идеята за концерта като мощно начало на широка и постоянна информационна кампания.

Съществуващият информационно-превантивен център започва нов стил на работа. Обучават се хората, които наесен ще влязат в училищата, за да работят с най-малките ученици - от първи до четвърти клас, тъй като после ставало вече късно. Досега превенцията започвала с възрастовата група между пети и осми клас, но трудно постигала резултат, тъй като децата от пубертета вече формирали своя характер. Атрактивни мултимедийни средства, а не сухи лекции, ще се използват за постигане на целта. Ще се работи и с родителите, които обикновено изпускат първите симптоми при употребата на наркотици. "Ако видите, че детето ви го бори сънливост или е безразлично към любимите си занимания, това е първият сигнал", отбеляза Василева.

От работата си като психолог в големи болници тя с очите си е виждала спешни случаи на употребили свръхдоза пациенти и   и как животът си отива. Срещу това трябва да се противодейства още от най-ранната детска възраст.

В Пловдив дори не се знае броят на наркозависимите, тепърва ще се прави статистика. Има данни само за "Столипово", където неправителствена организация е правила проучване. Над 5000 са наркозависимите в най-голямата ромска махала, а сред наркопласьорите има и 10-13 годишни деца.

26 юни е само поводът, за да се вдигне много шум около проблема и се привлече общественото внимание. Проявите ще започнат още в 9,00 ч. сутринта с пейнтбол турнир на Гребната база под мотото "Спортът е моята дрога, нека застреляме лошото". До момента има над 200 кандидати за участие, записванията продължават. От 10 ч. на централния площад върху огромно платно с размери 12 на 2 м младежи ще рисуват графити с тематичното послание на кампанията.

Още първите бизнесмени, към които Василева се обърнала за подкрепа, откликнали и станали спонсори на инициативата.



(c) ПОТВ







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Това е една благородна кауза,която заслужава признание.Но,много моля,не ми говорете за МЕГА концерти,след като виждаме какво става в София и колко жалки са дебилния ни кмет и селските пръчки около него,дето уж се занимават с "културни дейности",да реализират каквото и да било,което поне донякъде да съперничи на случващото се в София - справка - дебилщината на ст.Пловдив отпреди месец,която уж щеше да е грандиозно събитие,ех - освен в празната глава на атанасов.
0
 
 
Браво много добре звучи ...дано има и ефеккт и изловят всичките мангали от гетото !
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Детско-юношески футбол
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: