Медицински сестри и акушерки се дипломират в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:43 / 01.12.2016
2117
Бивши и настоящи студенти от
МУ - Пловдив:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Факултетът по обществено здраве на Медицинския университет - Пловдив изпраща поредния си випуск и ще връчи дипломи на завършилите с бакалавърска степен в специалностите "Медицинска сестра" и "Акушерка".

42 медицински сестри и 24 акушерки са дипломантите от Випуск 2016 на Факултета по обществено здраве в Пловдив. Тържествената церемония по дипломирането е утре от 12.00 часа в Четвърта аудитория на Аудиторния комплекс.

Средният успех от следването на випуска е 4.83. Средният успех от държавните изпити на акушерките е 4.49, а на медицинските сестри - 4.14.

Честта да произнесе слово при завършването от името на дипломантите ще има "Отличникът на випуска" - медицинска сестра Бейе Хилми Исмаилова. Тя завършва с най-висок успех - 5.58, за което ще получи индивидуално надписан плакет "Награда на ректора". 

"Клетвата" на най-младите професионалисти по здравни грижи, която по традиция се полага, ще чете акушерката Найме Рамаданова.

Голяма част от дипломантите вече работят в клиниките и отделенията на големите болници в Пловдив - УМБАЛ "Каспела", СБАЛАГ "Селена", Клиника по неврология на УМБАЛ "Св. Георги. Други от тях имат желанието да продължат обучението си в магистърските програми на МУ - Пловдив. 

На тържествената церемония ще присъстват директори, главни сестри и акушерки от болничните и здравни заведения в Пловдив, представители на сестринското и акушерското съсловие, родителите на дипломантите и университетската колегия.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Обяснение в любов в Пловдив: Честит рожден ден, Цветана!
Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България", се срещна...
Блъснаха моторист на бул. "Свобода"
Популярен българин се появи на изненадващо място в Пловдив
Сигнал: Само две неща са безкрайни - Вселената и човешката глупос...
Читателка: Европа ли? Не само ще ни се смеят, ами и ще ни изхвърл...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).