Мащабно математическо състезание се проведе в Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
17:02 / 09.12.2017
3903
817 ученици мериха сили в XXV - тото коледно математическо състезание в "Драган Манчов" в Пловдив. Основното училище бе домакин на надпреварата, която се организира от Съюза на математиците в България, секция "Изток" - София, за Пловдив и областта. Най-изявените математици от 1 до 12 клас препълниха училището днес сутринта, разказаха от школото. "За екипа ни е голяма отговорност и чест да организираме за пореден път мащабното математическо състезание", коментира директорът Борис Златарев.

За седмокласниците часовете протекоха под формата на изпита за Национално външно оценяване. Дванадесетокласниците пък имаха възможност да направят тренировка за матурата по математика. А в края на деня всички си тръгнаха с коледни подаръци. Следващата голяма надпревара е догодина, когато на 21 април ще се проведе Великденското математическо състезание.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).