Малки кукери гостуваха в пловдивски район

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:41 / 24.02.2023
1287
В навечерието на Сирни Заговезни деца от ДГ "Росица“ организираха прекрасен кукерски празник. Домакин на събитието бе кметът на район "Западен“ Димитър Колев, съобщиха от пресцентъра.

Децата от четвърта група "Мечо Пух“ изпълниха ритуали по прогонване на злото. Малките кукери трогнаха многобройната си публика, като с много музика, песни и танци пресъздадоха най-интересните и важни обичаи, свързани със Сирни Заговезни. Маските, с които гониха злото, са изработени от самите деца и техните родители. Идеята за празника възниква през миналата година, когато се провежда в самата детска градина. Сега, с подкрепата на директора Боряна Калайджиева, той се разраства и представлението на малчуганите завладя сградата на районното кметство.

Кметът Димитър Колев благодари на малките участници от група "Мечо Пух“ за гостуването.

"Като гледам тези страшни маски съм сигурен, че злото е избягало надалеч от всички нас. Поздравявам ви за прекрасния празник, бъдете здрави“, обърна се той към децата, като обяви, че ще ги очаква отново.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).