Майстор от Пловдив брутално измами клиентка

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
12:54 / 20.06.2023
9791
За единайсти път отложиха делото срещу пловдивчанина Васил Стоенчев, измамил възрастна жена в Стамболийски, че ще поправи течащия покрив на къщата й. Измамникът дори беше обявен за международно издирване преди време, след като така и не се появи нито един път в съдебната зала, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Подсъдимият живеел в Стамболийски, нямал постоянна работа, занимавал се с ремонтни дейности, като търсел обекти, където да работи и да изкарва пари, за да се издържа. Дължал пари на много хора и, за да преживява, вършел и престъпления, от които да се облагодетелства лично.

Пострадалата Мария Иванова живеела в къща с протекъл покрив в същия град.  Тъй като към онзи момент съпругът й бил болен и тя се заела сама да търси майстор, който да поправи покрива. Подсъдимият Васил Стоенчев разбрал за това и въпреки, че към момента бил поел друг обект, който не бил завършил, сам намерил пострадалата, представил се за майстор, разговаряли и поел ангажимент да извърши ремонт на покрива. След като успял да я убеди, че ремонтът трябва да започне, първоначално пострадалата му дала сумата от около 1000 лв.

Подсъдимият разбрал, че жената има и други пари и, преценявайки, че пострадалата е възрастна жена, сама, съпругът й към онзи момент бил болен на легло, се върнал само няколко минути по-късно и успял да я заблуди, че му трябват повече пари да закупи всички материали. Поискал цялата сума, която пострадалата имала в нея – остатъка до 5200 лв., уговорили се да започне ремонта и се разделили.

Тъй като подсъдимият повече не отишъл при пострадалата, същата споделила със дъщеря си, която от своя страна започнала да търси подсъдимия. Разбрала, че Васил Стоенчев бил комарджия и че дължи пари на много хора, които бил заблудил, че ще им извърши ремонт. 

15 минути преди днешното заседание Стоенчев се обадил на адвоката си и му казал, че е получил припадък. Защитникът му го посъветвал да повика Спешна помощ, за да го настанят в болница. Адвокатът представи копия на няколко епикризи и етапни епикризи на подзащитния си, които обаче не са заверени.

За следващото заседание на 28 септември 2023 г. от 10.30 ч. подсъдимият Васил Стоенчев ще бъде принудително доведен в съда.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Вижте какво наказание постановиха в Пловдив за полицая, убил малк...
След 16 дни бутат Бетонния мост!
Деница Николова, ГЕРБ: Хората искат по-висок жизнен стандарт, ням...
Пеещите фонтани станаха обществен басейн, мрежата се възмути
Областна администрация Пловдив с интересно предупреждение за Деня...
Първи подробности за евакуацията в най-голямата болница в Пловдив...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).