Майката на пострадалия в Пловдив ученик: Този ужас не го пожелавам на никой родител!

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (14)
09:41 / 28.01.2020
21294
Надежда Паскалева, майката на пострадалото момче в ПГАСГ "Арх. Камен Петков" в Пловдив, застана пред камерата на Plovdiv24.bg, за да разкаже за болката и трудностите, през които е преминала тя и нейното семейство след инцидента:

"В петък синът ми се обади по телефона и ми каза по спешност да дойда в училището, защото е станал инцидент с него. Китката му не бе в нормалното си положение. Директорката и класната ме посрещнаха и ми обясниха ситуацията.

Отидохме в спешното, минахме рентген и се оказа, че е сериозно счупване. Оперираха го по спешност с 2 импланта и пълна упойка. Този ужас не го пожелавам на никой родител. След месец имплантите ще се махат пак с операция и пак с упойка.

Паднал е отвисоко на самата ръка. В първия момент не е разбрал какво точно е станало. После е видял китката си, стресирал се е, изпаднал е в паника и шок. Болката след това беше най-страшна. Според мен се касае за недобре обмислена постъпка с недобре обмислени последствия. Искам да накарам младежите да се замислят за своите постъпки и последиците от тях.

Не мисля, че е умишлено - децата са такива, обичат да си правят експерименти и шеги. Очаквам обаче съучениците му да бъдат наказани - не са малки деца и трябва да се научат да носят отговорност за постъпките си. Директорката и класната ръководителка бяха много съпричастни и през цялото време се обаждаха, имах постоянна връзка с тях.

Полицията реагира страшно бързо и адекватно, очарована съм. В понеделник самата полиция се бе самосезирала, разпита целия клас, моят син също бе извикан да разкаже как е пострадал. Прекалено скромен и добър е, не обвинява никого за случилото се, дори се опита да се самообвини, че се е хванал на тази шега. Така се получава, че винаги добрите, възпитани и скромни деца отнасят точно такъв тип шеги.

Бих призовала родителите да възпитават децата си в добро, отзивчивост, да имат съжаление, да помислят за последствията от действията си и да носят отговорност. Всичко е въпрос на възпитание. Родителите на тези деца обаче не ме потърсиха да попитат как е детето, което е жалко"...

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (14)

Още по темата (4):
28.01.2020 МВР започва разследване на инцидента в Строителния!
27.01.2020 Шефката на РУО Пловдив за инцидента в Строителния: Потресена съм!
26.01.2020 Появи се скандално видео от инцидента в Строителния техникум
26.01.2020 Брутален инцидент в Строителния техникум в Пловдив, дете е със счупена
китка!
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).