Майката на малкия Стаси с добри новини и надежди за оздравяването му!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:36 / 12.06.2018
8292
"Вярвам в моето дете!" С тези думи майката на малкия Стаси (Станислав Чонев) – Петя, благодари за протегната й ръка в този труден момент – борбата с хидроцефалията. Тя разказа, че кампанията за набиране на средства, нужни за лечението на детето, върви отлично, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Почти всички средства са събрани. Вярвам, че ще бъдат събрани всички пари, дори ще има и в повече", каза Петя Чонева.

Невръстният Стаси е роден на 11 юли 2011 година. Няколко месеца след раждането си започва да повръща, правят му редица изследвания и откриват, че е болен от тежка форма на хидроцефалия. Приет е в софийската болница "Свети Иван Рилски", където му поставят клапа. Причините за заболяването не са ясни, а той се влошава всеки изминал ден. Дори губи зрението си. Лекарите заявяват на семейството, че Станислав няма да преживее и година.

Надежда за оздравяването му се появява, след като родителите изпращат документите му в турска болница при един от най-добрите детски неврохирурзи в света Мемет Йозек. Малко след това родителите на Стаси разбират, че той има тумор, а клапата му не работи. След първата операция следват още много интервенции - поставяне на сонда, от която да се храни, взимане на биопсия, поставяне на порт и химиотерапия. Предстои му втора операция, насрочена за 28 юни.

"След направена биопсия на детето, се е видяло, че туморът е започнал да се отдръпва. И лекарите решиха да отстранят част от него, но сумата, нужна за операцията е непосилна за нас - 63 хил. евро. С ваша помощ съм сигурна, че ще успеем", каза още майката на Стаси.

До тази сума остават да се съберат още около 10-15 хил. лева. Петя Чонева поясни, че кампанията няма да спира, тъй като след операцията пак ще са нужни средства за по-нататъшно лечение на детето. Ако събраните средства не се използват, не са нужни, ще бъдат дарени на друго дете в нужда.

Освен дарителска кампания в помощ на малкия Стаси утре ще се състои благотворителен базар, както и концерт в квартал "Капана", бар "CraftЪ" на улица "Абаджийска" 15.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Студентка разработи симулация за предотвратяване на наводнения в ...
Облачно ще е времето днес в Пловдив
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).