МВР пусна уникално видео от екшъна в Пловдив! Ето как хванаха 108 кг амфетамини!

Автор: Васил Динев
Коментари (19)
17:13 / 29.01.2016
41827
Внушителен боен арсенал и 108 кг амфетамин бяха задържани при две мащабни операции в Пловдив, Варна и София.

Операциите са реализирани след упорита и професионална екипна работа на служители от МВР, ДАНС и прокуратурата, заявиха зам.-главният прокурор Борислав Сарафов и главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов.

"Вършим своята работа екипно, целенасочено, упорито и с всичкия професионализъм, който се полага на заеманите от нас длъжностни позиции", заяви заместник-главният прокурор Борислав Сарафов по повод реализираните от служители на МВР, ДАНС и прокуратурата две успешни операции. 

Той допълни, че всяка една от трите институции има различни функции, но всички са обединени от една цел - осигуряване на спокойствието на българските граждани и доколкото е възможно занижаване на нивата на престъпност. 

Сарафов, заедно с главния секретар на МВР главен комисар Георги Костов, директора на ГДБОП главен комисар Ивайло Спиридонов и директора на СДВР старши комисар Младен Маринов оповестиха подробности около реализациите. 

Участваха ръководителите на Апелативната специализирана прокуратура и Специализираната прокуратура - прокурорите Даниела Попова и Андрей Андреев, районният прокурор на София Петър Белчев и зам.-председателят на ДАНС Олег Петров.

"При съвместна операция на трите институции от български гражданин са иззети автомат "Калашников", 6 пушки, друг автомат с неустановен произход към момента, автоматичен пистолет, 17 пистолета със заличени номера, револвер, 34 цеви огнестрелно оръжие, 27 пълнителя, 32 метални елемента за оръжие, 522 патрона различна марка и калибър за различни типове оръжие", съобщи още Сарафов.

Главният секретар на МВР гл. комисар Георги Костов обясни, че по казуса процесуално-следствените действия продължават и към момента. По думите му в хода на извършената оперативна работа служители на ДАНС и ГДБОП установяват и изучават задържания С.Н. /24 г./. 

Благодарение на професионалното разследване и със съдействието на служители на СДВР мъжът е локализиран в София и задържан на 27 януари в лекия му автомобил. В него е намерено автоматично огнестрелно оръжие. 

Следват и процесуално-следствените действия на адрес, на който е установено, че С.Н живее във Варна, където е открито значителното количество оръжие. 

"Повдигнато му е обвинение по чл. 339 ал. 1 по НК, като това е работно обвинение, за което е предвидено наказание от 2 до 8 години, но тъй като се касае за големи количества оръжие, деянието му може бъде преквалифицирано по ал. 2 на чл. 339 от НК. 

Към момента са разпитани свидетели, от които по безспорен и категоричен начин се установява, че в негова фактическа власт са били откритите оръжия", обясни Белчев. 

По думите му мъжът е задържан за срок до 72 часа. Предстои внасяне на искане до СГС за взимане на постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража" с оглед изключително високата обществена опасност на деянието. Предстоят експертизи на иззетия боен арсенал. 

При друга мащабна съвместна операция на МВР и ДАНС, ръководена от прокуратурата, са иззети 108 килограма амфетамини. Акцията е проведена след извършена огромна по обем оперативна работа и наблюдение от близо половин година. 

В резултат на високия професионализъм в момент на наркосделка са задържани девет души - 6 български граждани, част от тях с регистрации за различни престъпления, и 3-ма от арабски произход - двама йорданци и сириец. В автомобила им са открити близо 50 кг от дрогата, опакована в пликове. Задържането е извършено вчера на територията на Пловдив. 

При последвалото претърсване на стопанска постройка в с. Петърч е намерено и иззето останалото количество от синтетичната дрога. По думите на гл. комисар Георги Костов става въпрос за престъпление с изключително висока степен на обществена опасност. Работата по случая продължава, изяснява се участието и ролята на всеки един от задържаните в престъпната схема.


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (19)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).