МУ Пловдив дипломира 358 магистър-лекари

Автор: Екип на Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 07.12.2023
1096
На тържествена церемония в зала "С.И.Л.А.“ днес Медицинският факултет на МУ - Пловдив ще дипломира 358 магистър-лекари. 146 от тях се обучават на български език, а 212 – на английски. Чуждестранни студенти от 16 държави, сред които Великобритания, Германия, Италия, Ирландия, Гърция, Израел, Норвегия и Сейшели, ще присъстват на промоцията на 73-ия випуск на факултета.

С отличен успех над 5.50 от следването и държавните изпити са 38 дипломанти, на които ще бъдат връчени грамоти, плакети и стетоскопи. Първенец на випуска е Константин Анастасов Баталов. Той е тазгодишният носител на наградата за пълно отличие "Златен Хипократ“ и ще поднесе приветствие от името на завършващите.

Шестима от чуждестранните дипломанти, обучаващи се на английски, завършат с отличен успех от следването и държавните изпити. След тях с най-висок успех е Зейн Ул Абдийн Амин, който ще произнесе слово от името на чуждестранните студенти. Един от отличниците сред чуждестранните абсолвенти е учил на български език.

Средният успех от следването на випуска е много добър 4.71, а от държавните изпити – много добър 4.93.

Честта да прочетат Хипократовата клетва на български и английски се пада на Лилия Ценкова и Аристидис Велисаридис, които завършват втори по успех.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).