МЦ VI в Пловдив остана без управител

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
12:05 / 23.02.2021
4382
Пловдивските общински съветници одобриха с пълно мнозинство от 44 гласа предложението за подписване на договор за доставка и монтаж на инсталация за медицински газ в МБАЛ "Св. Мина“, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Лека драма и суматоха в залата създаде въпросът на съветника Йордан Иванов дали днес отново се купува такава инсталация, тъй като преди няколко месеца от областната администрация обявиха "Св. Мина“ за перфектната ковид болница. Оказа се, че в лечебното заведение има кислородна инсталация, но тя не работи.

Съветничката Румяна Толова попита кога ще бъде представена стратегията за общинското здравеопазване, анонсирано още миналата година. По думите на здравния шеф д-р Калин Калинов това ще се случи през май-юни. Той изтъкна, че Пловдив е единствената община, която е осигурила предпазни средства само от дарения, докато община Бургас например е гласувала 6 милиона. "Не е за халба това, че общината не е дала нито 1 лев за здравеопазване за ковид“ - репликира Николай Радев.

След кратко "успиване" духовете в залата отново се разбудиха с предложението за освобождаване на временния управител на МЦ VI д-р Тодорка Цанкова. То бе прието при поименно гласуване с 33 гласа "за“, 0 "против“ и 7 "въздържал се“.

"Докога ще продължаваме да се занимаваме с едно дружество, което знаем, че е умряло. Това дружество има "паразитна“ дейност, пречи и на самата "Св. Мина““ - попита съветникът д-р Атанас Баташки. Шефът на общинското здравеопазване призна, че това е четвърти гласуван временен управител, който напуска. Предстои приемане на наредба и чак след това ще се мисли за бъдещето на МЦ VI.

Подробности гледайте в прикаченото видео!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (66):
08.09.2023 Разрешиха на МБАЛ "Св. Мина" да купи нова апаратура
22.08.2023 Голяма болница в Пловдив си търси лекари
09.12.2022 Мария Горева спечели конкурса за управител на МБАЛ "Св. Мина"
25.10.2022 Голяма болница в Пловдив си търси шеф
04.08.2022 Концерт в подкрепа на МБАЛ "Свети Мина" 
02.08.2022 Още пари за пловдивска болница
Още новини от Новини от Пловдив:
Проверяват изба "Дядо Пламен" за фалшив алкохол
Свържете се с най-добрите професионалисти в Пловдив - Представяме...
Починала е пловдивчанката, чиято история разчувства мнозина
Млада двойка не хареса живота в Пловдив, осъществиха мечтата си з...
5 места в Пловдив без вода
1/4 от "Рогошко шосе" е почти готова, за повече няма пари


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).