Лоша прогноза за Пловдив, времето се обръща до часове!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
08:38 / 07.06.2018
75176
Жълт код за опасно време е обявен за днес за 11 области на страната, сочи справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН. Кодовете са в сила за Ловеч, Габрово, Велико Търново, Сливен, Стара Загора, Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол.

Днес преди обяд над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. Около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури, главно в Централна България явленията ще са интензивни. Има условия за градушки. Максималните температури ще са между 27° и 32°. 

Над планините около обяд и след обяд ще се развие купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 20°, на 2000 метра – около 13°.

Над Черноморието преди обяд ще има разкъсана облачност, до слънчево. След обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, главно по северното крайбрежие ще прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максимални температури на въздуха: 23-26°. Температурата на морската вода е 21-23°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Прогноза за Пловдив и областта:

Краткотрайни и интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури, мощни в следобедните часове и до полунощ. Локални значителни количества до 35 л/кв.м. и градушки.

Виж коментарите (5)
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).