Второто издание на фестивала "Вкусовете на Пловдив" бе открито днес с новината, че вече ще се провежда два пъти в годината - през пролетта и през есента, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Шатрите на участниците във фестивала са разположени по Малката главна - ул. "Райко Даскалов". Там пловдивчани могат да открият различни вкусотии - от ръчно месен хляб през препечени ребърца до гурме изненади.
"По време на тридневния фестивал пловдивски шеф готвачи ще правят презентации ежедневно и ще представят своите кулинарни шедьоври", поясни и Енчо Енев, председател на Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите "Тракия".
"Надяваме се, че догодина мероприятието ще е още по-мащабно, тъй като по един интересен начин ще се представят местните кулинарни вкусове и ястия", заяви от своя страна кметът Иван Тотев и разчупи традиционната пита, с което даде старт на фестивала.
На откриването на фестивала присъстваха заместник-кметовете Георги Титюков и Александър Държиков, директорът на ОИ "Старинен Пловдив" Йордан Илиев и други.