Лекари в Пловдив измъкнаха колежка от ада, за една нощ в нейната стая починали 5 млади жени!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
13:31 / 12.11.2021
10179
COVID поваля дерматолога д-р Свитлана Георгиева, докато е на почивка в Бургас. Първото нещо, което почувствувах, беше отпадналост и слабост в краката, разказва тя. Започва лечението си в морския град, но много бързо взема решение да се прибере в Пловдив, след като получава и болки в корема. Тук преминава през няколко болници, но състоянието й се влошава. Преживява истински шок, когато в едно от отделенията за една нощ само в нейната стая умират 5 млади жени.

"Децата ми страшно се притесниха и веднага ме преместиха в отделението за дихателна реанимация на пациенти с коронавирус в пловдивска частна болница. Когато ме приеха, бях толкова зле - не можех да си вдигна ръцете и да си преместя краката, за да отида до скенера, започнах и да се задушавам“, спомня си Свитлана. И добавя, че е имала късмет да живее, защото е попаднала на професионалисти, които знаят какво е COVID-19 и как да се справят с него. Това е малката, но много съществена разлика от другите болници, подчертава жената.

Медиците я поставят за 3 седмици в изкуствена кома, на два пъти сърцето й спира, а по време на лечението язвата й се обостря и започва да кърви. За да я спасят, хирурзите й правят операция. Така изкарва в болницата повече от 45 дни. "През този месец и половина бях обградена с грижи и огромно внимание, казва Свитлана. - Пред очите ми спасиха 90-годишна жена, на която обръщаха също толкова много внимание, колкото и на 20-годишните.“

Признателна е на всички, но специалните й благодарности са за началника на интензивното д-р Стефан Василев, за шефовете на хирургията д-р Иван Кацаров и на гастроентерологията д-р Апостол Георгиев, на кардиолозите. С особена топлота говори за собственика доц. Невен Енчев Голденбург и за главната сестра Любка Моллова.

Преди да се зарази и тя не вярвала в съществуването на COVID-19, но сега знае, че вирусът е ужасен и разрушава целия организъм. Мислила си, че е някаква настинка, която всеки може да преодолее. Сега, когато страшното е зад гърба й, д-р Георгиева отправя два призива към хората - да се ваксинират, за да не боледуват тежко и да не загинат, и да идват в тази болница, ако се разболеят, защото освен перфектния екип разполага с необходимата медицинска апаратура, настанява пациентите в хубави стаи и им предлага отлична храна. Тук ме върнаха от ада и сега живея втория си живот, казва спасената пациентка.

Медиците коментираха, че тя ще се възстановява още известно време, но най-трудното вече е в миналото. Лекарите от двете лечебни заведения също напомниха, че българите трябва непременно да се имунизират, за да не преживяват това, което което е минало през главата на Свитлана.

Виж коментарите (5)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).