"Лебедово езеро", Васил Петров и звезди от Санкт Петербург в Пловдив през ноември

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:43 / 19.10.2015
3700
Пловдивската опера подготвя изключително силна и разнообразна музикална програма през ноември. Съвместен концерт с Васил Петров, Оперна гала със звезди на прочутия Мариински театър в Санкт Петербург и копродукция на балета "Лебедово езеро" в изпълнение с оркестър на живо са сред изненадите.

Новият проект "VOCALISSIMO" на Васил Петров, сопраното Русалина Мочукова и оркестъра на Държавна опера - Пловдив представлява красиво съчетание от хитови филмови теми, мюзикъли и популярни канцонети, любими оперни и оперетни арии от Лехар, Дворжак, Бърнстейн, Пучини, Гершуин, Легран и др. композитори. Концертът с участието на българския Франк Синатра на 6 ноември. Диригент е Григор Богданов.

Изключителната Лариса Гергиева пристига в България, за да представи представи новите на Мариински театър в Оперна гала на 17 ноември. Пианистката е сестра на прочутия диригент Валери Гергиев и е Директор на академията за млади оперни певци към Мариинския театър за опера и балет в Санкт Петербург. 

В концерта ще се включат и известните български изпълнители Бойко Цветанов и Крум Гълъбов, а на сцената ще се качат и три хора - на пловдивските момчета " Стефка Благоева", Мъжки хор "Стефка Благоева" и хористите на Пловдивска опера.

В Мариинския театър се е състояла и премиерата на балета "Лебедово езеро" от Чайковски през 1895 година, а Държавна опера - Пловдив ще представи балета с оригиналната хореография на Мариус Петипа от преди 120 години единствено на 26 ноември в Дом на културата.

Изненадата за почитателите на Чайковски е, че оркестърът на Пловдивска опера с диригент Диан Чобанов ще изпълни музиката на живо, което е рядкост за балетните спектакли напоследък.

"Лебедово езеро" е копродукция със СофАртистс и на сцената ще видим Веса Тонова - прима на Софийска опера и балет, Овидиу Янку - балетен солист на Национална опера Букурещ, Игор Веланоски - балетен солист на Македонската опера и балет, както и балетната трупа на Държавна опера - Пловдив.

На 12 ноември в Концертна зала Пловдивските симфоници ще отбележат 80 години от рожедението на маестро Месру Мехмедов, който е бил главен диригент на Пловдивска филхармония и загива в самолетна катастрофа в Цюрих през 1971 година.

Оперните солисти готвят "Най-известните оперни дуети" за поредицата Опера Бутик на 21 ноември, а Хорът на Пловдивска опера ще представи гала "Най-известните оперни хорове" на 20 ноември. И двата концерта са в голямата зала в Дома на културата.

Пълната програма на Държавна опера - Пловдив може да намерите в сайта www.operaplovdiv.bg и на страницата във facebook. Билети за всички заглавия се продават на касата на Концертна зала, в Билетен център пред Общината и в eventim.bg.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението с градския транспорт в Пловдив е критично
Пловдивчанин: Добре че жена ми издърпа детето!
Цвета Караянчева в община "Родопи": Имаме амбиция за открито упра...
Загадка от "Кючука": Кой е с предимство?
Чудесни новини за детето, малтретирано в Пловдив: Добре е и ходи ...
Наглостта на тарикатите в Пловдив няма край


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).