Кючука догонва "Централен" по население, разликата - само 1400 души

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:50 / 17.04.2015
2573
"След направените анализи за първото тримесечие на 2015 година констатирахме, че освен повишението на реализираните приходи средно с 6% спрямо 2014 година, отчитаме и увеличаване на населението на района", заяви кмета на "Южен" Валентин Василев.

"С гордост можем да заявим, че вече в района живеят 81 652 жители, което е само с 1400 жители по-малко от най-големия район в град Пловдив, а именно - "Централен", допълни Валентин Василев.

"Стараем се с финансовия ресурс, с който разполагаме, и административното обслужване, което предлагаме, да създаваме предпоставки все повече нови граждани да избират район "Южен". Вследствие на сериозната инвестиционна програма развита от кмета на Пловдив, както и тази на районната администрация, а не на последно място и на ОП"Чистота" и ОП "Градини и паркове", се решиха много проблеми, свързани с инфраструктурата, озеленяването и чистотата в района. 

Тази година започват ремонтите и на вътрешнокварталните улици, изграждането на няколко нови паркинга и благоустрояването на междублоковите пространства. С монтирането на нови пейки всяка година, с изграждането на новите спортни площадки, с организирането на спартакиади и различни турнири за децата се стремим да създаваме по-добри условия за живот на младите и по-възрастните жители на район "Южен", каза още Василев.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Прокуратурата се самосезира след отровените кучета в Пловдив
Крайният резултат от изборите в Пловдив е ясен
Вижте резултатите при 99.63% обработени протоколи в Пловдив облас...
Осъдиха 21-годишен младеж, фучал със 127 км/ч в Пловдив и заснел ...
ГЕРБ-СДС запазва лидерството в Пловдив, изненада в първата петица...
Сигнал от "Тракия": Ще плъзнат болести, ако не започне масово пръ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).