ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Куп официални лица начело с кмета откриха панаира
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:55 / 27.09.2010Коментари (11)17333
"Впечатлен съм от това, което видях на панаира. Тук човек се изпълва с оптимизъм" - така заместник-министърът на икономиката Марий Косев оцени 66-ия Международен технически панаир. 1573 фирми и експонати от 41 държави се представят на деловия форум за инвестиционни стоки и технологии в Пловдив от 27 септември до 2 октомври. За сравнение миналата година на изложението са присъствали 1985 фирми от 43 държави.

 Според зам.-министър Косев изложението е по-силно от миналогодишното с иновациите, които се предлагат. Те са над 70, от които 17 световни новости.

"За мен най-важно беше това, което ни демонстрираха на щанда на БАН, можем да се гордеем с постиженията на нашата наука", добави той.

"Европа все още преживява шока от кризата, но бизнесът вече се настройва за операция "Възстановяване". ЕСЕН 2010 показва новия почерк на предприемачите", заяви главният директор на Международен панаир Пловдив Иван Соколов при откриването на изложението.

"Горд съм, че в нашия град, в нашия изложбен център ще се очертаят антикризисните коридори, по които ще тръгне икономиката на България", каза кметът на Пловдив Славчо Атанасов, преди да пререже лентата на Есенния панаир заедно със зам.-министър Косев. "Оттук излезе и важното за икономиката ни послание: Иновациите - ключ за излизане от кризата", добави той. И припомни, че стартира нова изложба - ИНТЕРМИН ЕКСПО, която е посветена на минната и добивната индустрия.

"Бих искал да поздравя организаторите и участниците в изложението. Впечатляващ е фактът, че ще бъдат представени повече от 70 иновации. Развитието на иновативни продукти и дейности е сред основните приоритети на министерството на икономиката и на правителството. Тези 70 изделия са конкретно доказателство за успешното партньорство между бизнеса и науката, както и за потенциала на българската икономика за растеж", се казва в специалното приветствие на министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, което бе прочетено от началника на политическия кабинет Милена Ценова. На откриването на ЕСЕН 2010 присъстваха посланици, депутати, областният управител на Пловдивска област, Пловдивският митрополит Николай, кметове на общини от региона.

Повече от час официалната делегация разглеждаше щандовете като започна от експозицията на БАН, където са представени над 100 научни разработки с възможност бързо да бъдат внедрени. Вече сме осъществили връзки с много фирми, подчерта председателят на БАН акад. Никола Съботинов.

Кметът Славчо Атанасов бе първият посетител на изложението, който пробва новия автомобил "Корандо". На "Автосалон Пловдив" той се показва за първи път в света. Изложбата поставя рекорд със своите 33 премиери. Сред тях е и европейският дебют на луксозния "Мерцедес R клас".
За първи път в България един от участниците в Есенния панаир прави експозиция на пътностроителни машини в действие. Кандидатстваме за два златни медала, казаха от фирмата.

15 модела е разположил върху 1000 кв. метра най-големият изложител - представителят на световноизвестна компания за строителна техника. Българските фирми вече могат да си позволят да инвестират във високотехнологично оборудване, заяви пред зам.-министър Косев друг участник в Есенния панаир.

За 16-и път свой щанд има германската провинция Бавария. Италия се представя с близо 30 фирми и една лека кола "Мазерати" като емблематичен продукт на нейната индустрия. Силно присъствие имат ЮАР, Полша и Унгария. Руската федерация е представена от министерството на образованието и науката, московската Агенцията за инвестиции и множество компании.

Общо 10 специализирани международни изложби са включени в Международния технически панаир. Освен автомобилната и минната индустрия, ще бъдат показани най-новите изделия, техника и технологии от сферата на машиностроенето ("Машиностроене"), строителството ("Стройтех"), електротехниката и електрониката ("Елтех"), енергетиката и екологията ("Енеко"), управлението на водите ("Акватех"), транспорта и автосервизното оборудване ("Аутотех"), химията ("Химия"), информационните технологии ("Инфотех"). По традиция най-мащабни по брой на участници и заети площи са изложбите МАШИНОСТРОЕНЕ И СТРОЙТЕХ.

Експонатите ще бъдат разположени в 11 палати и откритите площи около тях. Посетителите ще могат да разгледат щандовете всеки ден от 9 до 18 ч, а на 2 октомври - до 14 часа. Билетите са по 6 лв., за инвалиди, пенсионери и ученици - по 4 лв., а пропуск за цялото време на изложението струва 18 лева.


Откриването на Есенния технически панаир 2010


Още по темата: общо новини по темата: 10
02.10.2010 »
30.09.2010 »
28.09.2010 »
27.09.2010 »
23.09.2010 »
21.09.2010 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Откъдето е минала червената чума, там и хлебарки гинат, и гинко билоба не вирее...
на 28.09.2010 г.
+1
 
 
Журналистът нещо се е объркал. Трябвало е да озаглави творението си " Откриха цирка". Ох, Славчо, какви са тези детски мераци пак- качил си се на автомобилче. Много инфантилно, бе, наборе! И стига с тези помпозни речи. Виж , на Станишев му прилягат, човекът и Ландън Скуул ъф Екъномикс е завършил. Ами ти си си наше момче от село, та къде се буташ!
+3
 
 
ОТКРИХА ПАРОДИЯ НА ПАНАИР. ТОВА СА ИЗЯВИТЕ ВЪВ ВСИЧКИ МЕДИИ.СРАМ ЗА ПЛОВДИВ
+5
 
 
Днес направо не можах да повярвам колко е зле ... Дори за първи ден. От 2007ма сме изложители, но такова мъртвило никога не е било. Изложителите са наполовина на миналата година, а за посетителите не ми се говори...
-1
 
 
всичко в този град умира.Зам. министър откри панаира кога е било това чудо.Сега разбрахте ли ,че пожарникаря не го е еня за Пловдив.
+4
 
 
Какъв панаир? То си беше баш "панаир"! На откриването пред сцената имаше повече танцьори, отколкото посетители, а вътре представителите на фирмите бяха пъти повече от посетителите!
+3
 
 
Панаира бавно и сигурно загива благодарение на...всички знаем кои
+6
 
 
Само другаря Славчо Атанасов гледа на Гергов,Ветко, Панчо, Тьрев и много други като бизнесмени.Ние обикновенните хора мислем реално,че това е мафия и,смьртници преди нас.
+6
 
 
Панаира беше едно време.Сега има интернет и каквото търси човек го намира там,че даже и с производителя преговарям директно.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Великден 2024 г.
Земетресения в България
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: