Куп изненади ни очакват в най-големия пловдивски мол през март

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:53 / 26.02.2020
2930
На 3 март PLOVDIV PLAZA мол ще е домакин на "Алманах на българщината". Очакват ви много забавления за всички поколения на тема българска история и фолклор с водещите Иван и Андрей. Участие в програмата ще вземат Лилия Семкова, Ивайло Шопски, Българознайко и Сдружение Българска история. Под формата на игра участниците ще обогатят знанията си и ще имат възможност да спечелят Алманах на българщината, а Иван и Андрей, лично ще дават автографи на публиката. Кулминацията на събитието ще е изпълнението на Васил Найденов!

По случай националния празник фасадата на PLOVDIV PLAZA ще свети с цветовете на националния флаг в дните от 1 до 3 март. С този жест към пловдивчани и гости на града търговският център се присъединява към тържественото честване на тази важна дата.

От 1 март до края на април специален гост в най-модерния мол в града PLOVDIV PLAZA ще бъде интерактивната инсталация на "Музейко“ – "Строежко“. Строителната зона ще се намира на ниво 2 в пространството за реклакс до STARBUCKS и е предназначена за деца и любопитни възрастни от 1 до 99 години.

В “Строежко" децата ще могат да се посветят на т.нар. неструктурирана игра – истинско предизвикателство днес, когато цялото им всекидневие е структурирано и разчетено до секунда. С помощта на хиляди строителни блокчета и дъсчици, големи лего кубчета в различни цветове и цветни карти за земя малките конструктори ще издигат своите най-високи кули, най-стабилни къщи, най-дълги писти или невероятни космически кораби, коли, самолети и животни. Интерактивното пространство на “Строежко" ще бъде домакин на архитектурни работилници и предизвикателства и ще посреща гост-лектори – архитекти, строители и творци, които разработват тематично съдържание за малките слушатели.

Изключително адаптивната и креативна зона на “Строежко" ще предлага образователни занимания за всички възрасти със специален акцент върху най-малките посетители на PLOVDIV PLAZA – от 18 месеца до 5 години. Тук прохождащите малчугани ще може да изследват връзката между цвят и форма, както и да решават лесни проблеми, развивайки своето критическо мислене – базисно умение за възрастта между 1 и 2 години. Малко по-големите деца ще могат да строят ферми за любимите си животни и да развиват своята координация. Малък квартал от къщи с ветеринарна клиника, или различни сгради в града ще строят децата между 3 и 5 години.

На 1 март от 11.00 до 14.00 часа посетителите на PLOVDIV PLAZA мол и Ателие "Малки таланти“ ще изплетат най-дългата мартеница. Освен това всеки ще може да си изработи мартенички в обособената зона пред LED екрана.

На интернационалния ден на жената PLOVDIV PLAZA кани пловдивчани на едно различно събитие, което ще се проведе в атриума до LED екрана – на гости ще бъде екипът на "Мацаница", които ще осигурят няколко часа в света на изкуството с чаша вино. Техният художник ще помогне всеки да се превърне в истински творец и да нарисува своя картина, досущ като оригинала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).