ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Криминален тип се изнерви максимално по време на процес в Пловдив
Автор: Цвети Тончева 14:26 / 23.03.2022Коментари (0)2600
© Plovdiv24.bg
Подсъдимият Джамал Аликов по дело за закана с убийство срещу надзирател влезе в спор с кварталния полицай в родния му град, въпреки че е на подсъдимата скамейка, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Полицаят от Пещера Николай Ненков бе призован в съда, за да свидетелства по делото срещу Джамал Аликов.

В момента, в който той спомена пред съда, че подсъдимият е рядко "избухлив и агресивен“ и се "движи в криминалния контингент“, Джамал не се въздържа и едва изчака съдията да му даде думата. "Вие откъде имате тази информация и да не мислите, че аз съм длъжен да ви повярвам. Аз казвам, че не е така“, каза затворникът.

Полицаят се опита да обясни, че информация за него се събира в МВР още от 1999 година. Аликов обаче отново контрира, че последните 15 години той не е пребивавал в България.

"В какво се изразява моята агресия, към кого съм бил агресивен?“, продължи да пита подсъдимият. "Говоря ви на база на данните за Вас в нашата система, тази на МВР“, каза отново полицаят. "Нямам нито едно дело за кражба“, добави Джамал. Неговата лична защита, въпреки присъствието на служебния му защитник, продължи до края на заседанието.

Спореше за това какви са правомощията на съдебната охрана и на надзирателите, кой за какво точно отговаря и при предаване на затворник от едните на другите, кой упражнява контрол на багажа му, до колко килограма трябва да тежи личният им багаж, когато ги местят на друго място и какво не трябва да носят в багажа си. Върхът на всичко беше репликата му: "Ако аз избягам от затвора, след като сте ме предали за конвой, чия е отговорността?“

Стана ясно по делото, че на 27 май 2020 година, когато Джамал трябвало да бъде преместен от затвора в Пазарджик за лечение в София, той помъкнал със себе си 30 кг багаж при разрешени едва 10 кг.  Съдебната охрана, в присъствието на надзирателите, го помолили да редуцира багажа си, но той отказал. Тогава именно се стигнало до пререкания с ръководителя на Съдебната охрана и частен обвинител по делото Найден Иванов.

Подсъдимият започнал да прережда багажа и да крещи, възникнал конфликт, разменили си реплики. Тогава именно Джамал викал срещу Георгиев: "Кръвта ти е черна, ти си черен“ и още куп обидни реплики, които свидетелите не пожелаха да назоват. Отправял му и куп пожелания за лоши неща, които да се случат в живота му.  

Частният обвинител поиска по делото да бъдат събрани още доказателства за това дали Аликов има други административни нарушения, докато е в затвора, а именно дали е рушил имущество. От свидетелските показания се изясни, че той е чупил стъкло на павилион в затвора при друг случай.

Джамал отново се намеси с думите: " Да, аз съм нарушител, многократно съм залавян с мобилен телефон в затвора. Да, чупил съм стъкло на будки в затвора, но това какво отношение има към процеса?“

После поиска по делото да бъде разпитан аржентинецът с испанско гражданство Фернандо Кастро, който можел да каже повече неща за неговия характер.

В крайна сметка съдът реши, че делото не е изяснено откъм фактическа страна и ще трябва да бъде призован още един пряк свидетел – надзирател, който днес отсъстваше поради болест. Съдията отказа да бъде разпитан свидетеля Кастро, под предлог, че това не е необходимо и е вън от предмета на доказване по делото.

Бе изискана и справка от затвора в Пазарджик за това дали са налице други прояви на подсъдимия, свързани с нарушаване на вътрешния ред. Делото бе насрочено за 22 юни, от 10 часа.

Джамал Аликов е обвинен за престъпление по чл.144, ал.3 вр. ал.2 вр. ал.1 от НК за това, че на 27.05.2020 година в Затвора – Пазарджик се е заканил с убийство на длъжностното лице Найден Иванов, назначен в ОЗ "Охрана“ към МП, при изпълнение на службата му, като това заканване е могло да възбуди основателен страх за осъществяването му. Подсъдимият е и с второ обвинение за престъпление по чл.325, ал.2, предл.3-то във връзка с ал.1 от НК, за това, че на същата дата 27.05.2020 г. е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, изразяващи се в крясъци и отправяне на обидни думи и действия към длъжностно лице, като деянието по своето съдържание се отличава с изключителна дързост.

Припомняме, че Аликов излежава присъда по обвинение за въоръжен грабеж в офиса на строителния предприемач Спас Спасов в Пазарджик, извършен през 2015 година. Аликов е бил с още двама свои другари - Васил Атанасов от Пловдив и аржентинецът с испанско гражданство Фернандо Кастро. Те са откраднали 66 хиляди лева, мобилни телефони и близо килограм злато. Били са маскирани и въоръжени с пистолети и автомат "Калашников“. По време на нападението в офиса е било и семейството на строителния предприемач Спас Спасов.

При опит за съпротива, братът на Спасов, който също е бил там, е бил прострелян в крака, а останалите били завързани с тиксо и свински опашки.


Още по темата: общо новини по темата: 4
26.04.2024 »
27.08.2020 »
29.08.2017 »
11.01.2016 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Сериалът "Чернобил" 2019
Бум на коклюш в България
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: