Край новата алея в парк "Лаута" става още по-красиво

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
17:17 / 30.11.2017
4527
Шпалир от червени корони на дръвчета ще посреща от пролетта по новата алея на "Лаута", свързваща микрорайон А10 и А12, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 120 червенолистни сливи, всички те дарение на администрацията на район "Тракия", бяха засадени днес при поредното разширение на парка в зоната край блок 258. В залесителната акция се включиха тракийци, районни кметове, самият кмет на града Иван Тотев, участие по традиция взеха и момичетата от ВК "Марица" - Пловдив. 

"Кметът на "Тракия" държеше специално на червенолистните сливи", разказа градоначалникът. Причината - да е красиво край новата 300-метрова павирана алея. "Надявам се през пролетта да имаме страхотно кътче за разходка", сподели и самият Костадин Димитров

Разширението на "Лаута" вече е над 60 декара. Акциите обаче няма да спрат до тук, следващата година ще се залесява в частта, където вече са разчистени т.н. ранчота. Планът стига и по-далеч - за следващите години се планира изграждане на детска площадка, а в случай, че в някои от зоните дърветата не успеят да се хванат, то на тяхно място ще се изградят и спортни площадки. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).