Крадци почти обезглавяват жертвите си за златните им синджири, оплакването в полицията цяло приключение

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
10:29 / 01.06.2010
4606
Тревожна тенденция в пловдивската престъпност установи репортер на Plovdiv24.bg. Както може да видите и от специално направената тема, случаите, когато хора, най-често жени, остават без златните си синджири, които са насила изтръгвани от вратовете им, зачестяват.

Жертва на такова престъпление е станала в петък и наша читателка, която се обади в редакцията да сподели какво й се е случило и да се оплаче от неадекватната, по думите й, реакция на органите на реда.

Случката се разиграла посред бял ден на стълбите от "Гладстон" към Цар Симеоновата градина. Срещу жената вървяло младо, добре изглеждащо момче, което при разминаването внезапно сграбчило синджира й и рязко го откъснал от шията й. След това побегнало в подлеза. Под въздействие на уплахата и шока, жертвата отишла до 4 РУП, но като обяснила къде е станал грабежът, полицаите я изпратили във Второ, тъй като това било в техния район.

Жената отишла и там, но била спряна още на входа от униформения, който я накарал да изчака да си поговори с няколко човека и чак тогава й казал, че няма дежурен полицай и трябва да остане докато дойде. На въпрос кога ще стане това, отговорът бил, че не се знае, можело да отнеме и цял ден. В същото време едно идване по-късно вече щяло да бъде безсмислено. Читателката ни си тръгнала, без да подаде жалба, тъй като нямала възможност да стои и да чака, а и допълнително разстроена от явно пренебрежителното и нагло отношение.

Наш репортер се свърза с пресцентъра на полицията, за да се осведоми доколко е нормално това отношение към жертва на престъпление. Оттам обясниха, че наистина е възможно да е нямало дежурен полицай, който можело да е по сигнал извън сградата. За отношението на полицая на входа обясниха, че хората обикновено били още под емоциите на преживяното и просто не разбирали какво точно им се говори и не оценявали правилно тона и държанието на органите на реда.

Виж коментарите (16)

Още по темата (20):
26.07.2010 Издирват жертва на грабеж и очевидец на случката
19.07.2010 Издирват жена, станала жертва на грабеж
19.07.2010 Двама издърпаха златния синджир на припаднала жена
09.07.2010 Задържаха автора на кражби на златни накити от жени
08.07.2010 Тийнейджър скъса синджир от врата на пловдивчанка
10.06.2010 Задържаха трима извършители на нагли грабежи
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).