Костадин Димитров заяви какво предвижда за данъците, градския транспорт и другите алтернативи за придвижване в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
11:26 / 12.11.2023
13517
От тази седмица Пловдив е с нов кмет. Костадин Димитров положи клетва в сряда, а ден по-късно оглави и местната структура на ГЕРБ. За първите крачки от поста градоначалникът обясни, че няма да вдига местните данъци и такси, както е било заложено в кампанията му.

"По-скоро ще търсим начин за повишаване на прихосъбирането, да има бюджет с една реална приходна част и възможност за финансиране на нашите проекти с държавни средства, което ясно сме го заявили“, каза още той.  

Кметът коментира и градския транспорт на Пловдив и редовността му.

"Преди няколко дни отново се качих на градски транспорт и интересно, че нямаше информация относно на конкретната спирка, кой рейс преминава, имаше разминаване в таблото. Това е една объркваща система и това, което трябва да направим, е контрол върху превозвачите. Трябва да следим къде е пътникопотокът и да променим маршрутите да увеличим рейсовете и наистина гражданите на Пловдив да се чувстват спокойни, че като отидат на спирката, ще дойде рейсът, който очакват в уреченото време“, обясни Димитров пред bTV.


Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Клиентка на такси: Предложих да звънна на полицията, след което м...
"Обезопасиха" счупена шахта в Пловдив с нещо по-опасно
Пловдив може да остане с един китайски ресторант по-малко
ПТП затапи Околовръстното на Пловдив
В Пловдив ГЕРБ-СДС откри кампанията си за изборите на 9 юни за ст...
Почина проф. Петър Луканов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).