Костадин Димитров подкрепи децата на "Тракия" в седмицата на мобилността

Автор: Васил Динев
Коментари (0)
12:25 / 20.09.2019
2184
С разнообразни инициативи и при голям интерес в район "Тракия" преминава Европейската седмица на мобилността, която се провежда под егидата на кмета Костадин Димитров.

Всички детски градини и училища в най-младия пловдивски район се включиха в глобалната кампания, като събитията се провеждат в партньорство със Сектор "ПП и КАТ“ при ОД на МВР Пловдив и с участието на инспектор Ботьо Гиргинов.

В Детска гадина "Десислава" с голям празник и тематични игри бе открита площадка по безопасност на движението. Малчуганите от ДГ "Еделвайс" проведоха открит урок на полигона по безопасност на движението в Парка на репресираните, а децата от ДГ "Д-р Едгар Бороу“ демонстрираха пред своите преподаватели наученото.

Всяка година нашият район подкрепя инициативата на Европейската комисия, припомни кметът на "Тракия" Костадин Димитров. Той подчерта, важността на това децата да бъдат възпитавани от ранна детска възраст в отношение към околната среда, алтернативните методи за придвижване и на правилата за безопасно движение.

Събитията в цялата програма на Европейската седмица на мобилността са поучителни, интересни, развлекателни и подходящи за всички възрасти. Темата на кампанията тази година е "Безопасно ходене и колоездене“, а мотото- "Върви с нас!“.;

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).