Компромати и обяснения в конкурса за омбудсман

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:53 / 11.03.2008
5316
Още след прекратяването на договора ми като директор на Националната търговска гимназия, съм подала молба за напускане на ученическа кооперация "Съгласие", фондация "Пловдивско възраждане" и сдружение "Приятели на търговската гимназия". Това обяви на пресконференция днес Юлия Юрдекова, която е един от тримата номинирани във финалната фаза за конкурса за омбудсман на града. Уточнението на Юрдекова е по повод на получения снощи в редакциите на почти всички пловдивски медии компромат, според който ексшефката на гимназията е в ръководството на трите организации в противоречие с правилника. Подадох молба за напускане, за да не преча на новия директор, а не заради конкурса за омбудсман, каза още Юлия Юрдекова.

Другата номинирана за финала, Наташа Ценова, която беше обвинена, че не е напуснала областната управа, обясни, че правилникът за избор на омбудсман предвижда той да не е общински или държавен служител, но това не се отнася за кандидатите. Третият достигнал до финалната фаза на конкурса е юристът Христо Паунов.

Кандидатурите на тримата ще бъдат обсъдени на общинска сесия на 27 март. За да бъде избран, омбудсманът трябва да събере2/3 от гласовете на съветниците. Според неофициална информация Юлия Юрдекова се ползва с протекциите на ВМРО и кмета Славчо Атанасов. Никой от тримата не отговори на въпроса как ще защитава интересите на гражданите от общината, след като омбудсманът ще бъде на щат в градската управа и ще получава три минимални заплати или 660 лева.

Виж коментарите (0)

Още по темата (30):
07.12.2021 Пак не избраха омбудсман на Пловдив
12.11.2021 Христо Паунов е на първо място в конкурса за омбудсман на Пловдив
13.10.2021 Не избраха омбудсман на Пловдив
11.10.2021 Ще има ли Пловдив най-накрая омбудсман титуляр?
27.09.2021 Савина Петкова с едни гърди напред във важна надпревара
23.09.2021 Един кандидат отпада от конкурса за омбудсман на Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Забавен надпис на автомобил в пловдивска регистрация предизвика ф...
Район "Северен" се подготвя за нови ремонти на улици и тротоари, ...
Пловдивчанин поиска глобяване на пешеходци: Тази игра на руска ру...
Сигнал: Сервизаджии образуваха ново сметище в Пловдив
Удар между коли затапи Околовръстното на Пловдив, има полиция
На празник като на празник, район "Южен" се отчете


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).