Колко струва да убиеш котка в Пловдив?

Автор: Георги Василев
Коментари (12)
21:49 / 30.05.2020
8965
Колко струва да убиеш котка в Пловдив? Отговор на този въпрос дават магистратите от районния съд под тепетата, които наскоро разгледаха ужасяващ случай на насилие срещу любимите на пловдивчани животни, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Отговорът е точно 1395 лева и 20 стотинки. Това е сумата, която трябва да заплати въпросният подсъдим, който е умъртвил клетото животно. Зверството е станало на 22 септември м.г. Жертва е станало мъжко улично коте, черно на цвят.

Според магистратите мъжът е проявил жестокост към гръбначно животно, като му е причинил противозаконно смърт. Според наказателния кодекс наказанието е “лишаване от свобода до три години и с глоба от хиляда до пет хиляди лева".

В конкретния случай магистратите са освободили мъжът от наказателна отговорност и са му наложили само глоба в размер на 1000 лева. 395,20 лева са разноските по делото.

Решението подлежи на обжалване и протест пред окръжния съд в Пловдив.

Виж коментарите (12)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).