Кой ни е виновен за това, пловдивчани? Кметът, държавата или?

Автор: Мариана Панчева
Коментари (28)
08:45 / 27.08.2017
8890
Читател на Plovdiv24.bg изпрати грозен кадър от ул. "Асен Христофоров" 8 и сподели: "Това е нашата културна столица! Трудно ми е да намеря думи, но мога да кажа, че чувствам гняв, безпомощност и вече отчаяние. Какво да правиш, когато тази гледка е пред входната ти врата и за уточнение: течността не е вода и наоколо се носи миризма на бунище. Не вярвам пред жилището на кмета да има подобни неща!"

"Крайно време е пловдивчани да започнат да се държат като граждани на европейска столица на културата. Не може, когато пътуват в чужбина, да спазват правилата, а тук обратно - ние да се съобразяваме с тях. "Чистота" не е прислужваща, а обслужваща институция", емоционално коментира конкретната ситуация шефът на общинскотопредприятие Иван Стоянов, визирайки очевидното натрупване на всевъзможен боклук извън и покрай кофите за смет. 

И не само - той направи проверка на място, оказа се... изчистено. "Свършили сме си работата", коментира директорът на "Чистота". Все пак сподели, че са натрупани няколко нови чували със строителен отпадък, които също ще бъдат премахнати. 

"Какво е виновен кметът или пък "Чистота" в тези случаи? Хората гледат най-лесното, а то е да изхвърлиш боклука си до бобъра."

Стоянов изрази учудването си от нежеланието на някои пловдивчани да се възползват от услугата за безвъзмездно предаване на отпадъци от домакинствата на специализираните площадки на "Чистота". Още през миналата година по една такава площадка бе открита във всеки от районите на града под тепетата. 

"Изпратили сме може би десетки съобщения за това, къде тези отпадъци могат да бъдат депонирани безвъзмездно. "Чистота" е институция и е крайно време пловдивчани да започнат да се съобразяват с нея. Затова трябва да има санкции."

В тази връзка Иван Стоянов разкри, че вече е поискал промяна в Наредбата за опазване на околната среда, с която промяна той и служителите му да могат да налага глоби за изхвърляне на боклуци не където трябва. 

"Всеки ден сме по улиците, аз също обикалям постоянно, виждаме нарушителите. Сега обаче нямаме правомощия", коментира той. 


Виж коментарите (28)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).