ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close
ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Кой кой е в екипа на новия кмет на Пловдив?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:41 / 12.11.2019Коментари (1)10497
Кметът Здравко Димитров започва своя мандат с шестима заместници, които той представи официално на пресконференция в Общината днес. Това са Илия Кирчев (общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците), Невена Балчева (общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции), Тодор Чонов (транспорт), Йордан Ставрев (Обществен ред), Стефан Стоянов (образование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество), Георги Титюков (спорт, младежки дейности и социална политика). Стефан Стоянов поема и ресор култура. Секретар на Общината остава Ангелина Топчиева, а главен архитект е Димитър Ахрянов.  

“Успях да привлека изключителни професионалисти, при това готови да работят с всички сили като съмишленици в името на Пловдив. Убеден съм, че с хората от екипа ми ще отговорим по най-добрия начин на всички предизвикателства пред развиващия се град и ще създадем администрация, която да работи в услуга на гражданите.

"Моят апел към тях е – нека проблемът на всеки пловдивчанин, стигнал до вас, да бъде и ваш проблем. Само така хората ще ни имат доверие. Ще разберат, че насреща наистина имат честни хора, готови да им служат, а не да властват", каза още Здравко Димитров.  

Кой кой е в екипа

Илия Кирчев е банкер и финансист с огромен опит. Като заместник-кмет в екипа на Здравко Димитров поема ключовия ресор "Общинска икономика, здравеопазване, екология и управление на отпадъците“. Илия Кирчев е роден в Пловдив на 26 януари 1970 г. Женен с две деца.

Възпитаник е на Английската гимназия в Пловдив, по – късно взима магистърска степен по "Финанси“ в УНСС и професионална квалификация "Електроенергетика“ в Техническия университет, Филиал Пловдив. В момента приключва Магистратура по финанси, банково дело и недвижими имоти в SDA Bocconi & AUBG.

Цялата му кариера е свързана с банковия сектор. Започва като валутен дилър в "Агробизнесбанк“, година по-късно заема позицията главен икономист във финансова къща "Популярна каса 95“АД, а после зам.-директор по финансовите въпроси в завода за целулоза и хартия "Целхарт“ в Стамболийски. В последните 20 години е заемал мениджърски позиции като регионален управител последователно в търговските банки "Алианц банк“, "Ейч Ви Би Банк Биохим“ АД, "Юробанк И Еф Джи България“ АД (Пощенска банка) и "Първа инвестиционна банка“. През октомври месец 2014 г. става асистент във Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите. В периода 2014-2018 година заема поста изпълнителен директор и член на УС на Българска банка за развитие. Оттогава до момента е управляващ партньор в  консултантска компания "Регатон“ ЕООД.

Архитект Невена Балчева е зам.-кмет на Пловдив с ресор Общинска собственост, устройство на територията, строителство и инвестиции. 

Тя е специалист с огромен опит в градоустройството, който може да отговори на предизвикателствата на развиващия се Пловдив и произтичащите от това проблеми с презастрояването, липсата на места за паркиране, зелени площи и така нататък, както и при въвеждането на новия Общ устройствен план. Родена във Велинград, но е израснала в Пловдив, където е завършила Английската гимназия, преди да поеме към София, където завършва архитектура в УАСГ.

От 1979 година до момента се занимава с градско плниране като проектант. Има и богат административен опит. Била е главен архитект на район "Тракия“, два пъти директор на дирекция “Устройство и  планиране" към Община Пловдив в периодите 2000-2007 и 2012-2016. 

В Общината идва от частния сектор, където като проектант на свободна практика е автор на Общите устройствени планове на редица български градове. Работила е по застроителните планове на няколко пловдивски квартала. Има и международен опит в проектирането на 3 жилищни комплекса в град Аден, Иемен.

Арх. Димитър Ахрянов е роден и израсъл в Пловдив.  Завършва ОМГ "Акад. Кирил Попов“ – Пловдив през 2000 г. Придобива магистърска степен по Архитектура в УАСГ – София през 2006 г. В момента специализира "Опазване на недвижимото културно  наследство“ към Екол де Шайо, Франция. Натрупал е значителен опит в областта на обществената, жилищната и църковна архитектура. 

Работи като главен архитект на район "Южен“ – община Пловдив от 2011 до 2013 г. От 2014 г. до момента заема длъжността Главен архитект на Община Карлово. 

През 2017 г. арх. Димитър Ахрянов беше нaй-млaдият oт тpимaтa пpeтeндeнти в конкурса за главен архитект на Пловдив, обявен от общината, заедно с арх. Илко Николов и арх. Хубена Салджиева. Тогава арх. Ахрянов заяви, чe Πлoвдив ce нyждae oт пoдoбpявaнe нa cpeдaтa зa живoт и инвecтиции, и щe paбoти зa пpeвpъщaнeтo мy в жизнeн, ycтoйчив, здpaвocлoвeн и бeзoпaceн гpaд. Женен, с едно дете.

Георги Титюков е роден на 10 октомври 1975 г. в Пловдив. Завършил Строителен техникум в Пловдив и е магистър по "Макроикономика“ от ПУ "Паисий Хилендарски“. С изключително голям административен опит – зам.-кмет на Община Пловдив, кмет и зам.-кмет на район "Централен“.

През изтеклия мандат ресорите му бяха "Спорт, младежки дейности и социална политика“. В момента Община Пловдив е общината с най-добре развита социална мрежа в България. На социално уязвими граждани се предлагат 56 услуги, а още 11 са в процес на изграждане. Няма социална услуга, която да е разписана в българското социално законодателство и да не се доставя в Пловдив.

Успя да реализира редица успешни домакинства на Европейски и Световни първенства използвайки наличната инфраструктура – Гребния канал, Панаирните палати, зала Колодрума. Спортните клубове в Пловдив получават внимание, финансова и логистична подкрепа.

В сферата на младежките дейности успя да изгради най-модерния в България Младежки център с безвъзмездна помощ от ФМ на ЕИП. Община Пловдив е единствената, която има конкурс "Най-добър млад предприемач“, а също и програма "Пловдив за младите“. Женен с три деца – едно момче и две момичета близначки.

Стефан Стоянов е роден през 1982 г. Завършил е българска филология в Софийския университет. Работил е като журналист и редактор. Владее английски и немски език.

Има административен опит като зам.-кмет в сектор "Образование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество" във втория кметски мандат на Иван Тотев

Негова е заслугата за пилотното въвеждане на Монтесори педагогиката в общинските детски градини. През миналата година пловдивско училище стана и първото в страната общинско учебно заведение с Монтесори паралелка първокласници – СУ "Св. св. Кирил и Методий", като тази година се присъедини и ОУ "Екзарх Антим I", а се подготвя включване в системата и на още две училища. Тази есен стартира по системата обучение и в първата детска ясла – "100 усмивки". Към момента по Монтесори се обучават над 900 деца в Пловдив, като продължава подготовката на педагози и разширяването на мрежата.

Застъпник на новите технологии в образованието – в последните 4 г. води последователна политика за дигитализация, въвеждане на облачните технологии в клас и повишаване на уменията на педагозите за работа с тях.

По време на предишния му мандат бе направена и сериозна крачка за сближаване на гимназиалното обучение и бизнеса – със създаване на Образователно-индустриален борд, поредица проучвания и инициативи за ранно кариерно ориентиране на деца от прогимназията, както и в подкрепа на дуалната форма на обучение в професионалните училища. Семеен, с дъщеря на  6 г.

Йордан Ставрев е заместник-кмет с ресор “Обществен ред и сигурност". Поема поста през юни 2019 г. 

Човек от кариерата, изключително опитен, истински професионалист. Завършил е полицейското училище в Пазарджик , после Академията на МВР, следват няколко специализации в Унгария и Италия.

Започнал е в системата на МВР като редови полицай още от младеж. Стига до началник сектор "Противодействие на икономическата престъпност“ в Областната дирекция на МВР-Пловдив, после оглавява РПУ Раковски и отново в Пловдив като началник сектор "Противодействие на престъпността и охрана на обществения ред“.  Бил е ръководител на група "Наркотици и криминален контингент“ в пловдивската дирекция.

Тодор Чонов е заместник-кмет по транспорта. Магистър по право, специализирал в Академията на МВР. През 2008 завършва академия на FBI (Federal Bureau of Investigation) & ILEAs (International Law Enforcelemt Academies).

Директор на Областната дирекция на МВР-Пловдив от 2009 до 2013 година, преди това е началник сектор в Главна дирекция "Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП). Започнал е работа в системата на МВР още през 1987 година като по-голяма част от кариерата му е свързана с ГДБОП.Още по темата: общо новини по темата: 736
06.12.2019 »
05.12.2019 »
02.12.2019 »
02.12.2019 »
30.11.2019 »
29.11.2019 »
предишна страница [ 1/123 ] следващата страница


Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Декември 2019 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2019/2020 г.
Волейболен клуб Виктория Волей (Пловдив)
Бул. "Васил Априлов" минава под Централна гара
Локо в Лига Европа, сезон 2019/2020
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Одобрявате ли новата данъчна политика на кмета Здравко Димитров?
Да, за да вървим напред трябват пари
Не, високите данъци не означават по-големи данъчни приходи
Не, Здравко Димитров ни излъга! Предизборно обеща сваляне на данъците!
Не, ако данъците скочат, излизаме на протести пред общината
Не съм запознат с новата данъчна политика
Не ме интересува
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:
За контакти
За реклама
Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
©2004 - 2019 Медия груп 24 ООД. Plovdiv24.bg - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени). Възпроизвеждането на цели или части от текста или изображенията става след изрично писмено разрешение на Медия груп 24 ООД. Мненията изразени във форумите и коментарите към статиите са собственост на авторите им и Медия груп 24 ООД не носи отговорност за тях. Поставянето на връзки към материали в Plovdiv24.bg е свободно. Сайтът е разработен от Медия груп 24 ООД.
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: