Кой каза, че пловдивските управници не могат да слязат от колите си?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:17 / 06.04.2024
5042
Кметът на Пловдив Костадин Димитров и кметът на район "Тракия“ Георги Гатев дадоха официален старт на Велосезон 2024. Начело на шествието бяха и председателят на Общинския съвет Атанас Узунов, заместник-областният управител Атанас Ташков, заместник-кметовете Женя Петкова, Владимир Темелков, Ангел Славов, Николай Бухалов и кметът на район "Източен“ Емил Русинов.

Стотици велосипедисти се включиха в 12-тото издание на събитието, което се провежда по инициатива на Костадин Димитров. Хора на възраст от 2 до 72 години, сред които и цели фамилии, с велосипеди, ролери и скутери преминаха през маршрута от кметството в район "Тракия“ по велоалеите на булевард "Освобождение“, Асеновградско шосе, бул. "Санкт Петербург“ до новия спортен парк на "Декатлон“ в "Тракия“.

Празникът продължи там със спортни игри, томбола с награди и много настроение. Много от участниците си тръгнаха с нови велосипеди. За всички, които се включиха в мероприятието, бе осигурена и мобилна кухня и напитки.

Кметът Костадин Димитров поздрави колоездачите и благодари на партньорите от "Декатлон“, на Областна дирекция на МВР - Пловдив, Пето районно управление, ОП "Общинска охрана“, ОП "Организация и контрол на транспорта“, администрацията и доброволците за добрата организация на събитието.

"Радвам се, че стартирахме тази инициатива преди повече от 10 години. От 2012 г. насам  тя набира все по-голяма популярност и участниците в нея стават все повече. За нас е важно да поощряваме алтернативния начин на придвижване, което е и един от факторите за опазване на околната среда“, посочи кметът на Пловдив Костадин Димитров.

Той допълни, че предстои разширяване на мрежата от велоалеи.

"Изключително ми е приятно всеки ден, в различните места на града, да виждам как пловдивчани от всички възрасти карат колела по велоалеите за спорт, придвижване, както и през свободното си време. Градската администрация ще положи усилия, за да изгради ключови връзки между съществуващите велоалейни трасета, както и допълнително да разшири мрежата от велоалеи“, подчерта Костадин Димитров и пожела успешно начало на Велосезон 2024.

Припомняме, че първото велошествие в Пловдив бе през 2012-та година, като единствено през 2020 г. то не се състоя заради наложените мерки срещу пандемията.

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
06.04.2024 За няколко часа днес затварят възлов булевард в Пловдив
04.04.2024 Откриват велосезона в "Тракия" на 6 април
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).