Кметът за пробива при Водната палата: Бързаме

Автор: Диана Бикова
Коментари (1)
19:23 / 11.04.2022
5819
В най-кратки срокове ще стартира реализацията на пробива при Водната палата, съобщи кметът Здравко Димитров, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В сряда предстои среща между кмета Димитров, заместника му по строителство Пламен Райчев и ръководителите на проектантския екип. "Ще им дам най-кратки срокове, както и на кино "Космос" и другите обекти. Бързаме. Това е едно от условията ми – да се работи качествено и бързо, независимо къде се работи. Включително в този район (б.а. - "Северен") – Водният проект, 40 улици асфалтиране, преасфалтиране, нова канализационна мрежа. Всичко е ново, хубаво, в срок, въпреки че заради пандемията спряхме за няколко месеца. Вижте, хората са доволни. Ако има проблем – вие ще го отразите. Ако е хубаво, може и да не го отразите" - коментира пред медиите кметът.

На въпрос дали ще стигнат парите за кръстовището на две нива при Водната палата, Димитров обеща дофинансиране при недостиг на средства. Той е категоричен, че всичко, което е започнато, трябва да се довърши. 

Строителните фирми са в правото си да поискат 20% дофинансиране, смята кметът. Заместникът му Пламен Райчев допълни, че след многократни запитвания през последните 6-7 месеца, от АОП са дали насоки как може да бъдат актуализирани сключените вече договори. Това не може да стане автоматично, а експертна комисия под ръководството на Райчев ще изработи критерии за различните типове обекти - линейна инфраструктура, проекти за високо строителство, паркова среда или образователна инфраструктура.

"Критериите за анексиране на договорите ще са различни. Има светлина в тунела, държавата също работи по този въпрос. Надявам се, че ще успеем с общинско дофинансиране да завършим обектите в инвестиционната програма, а там, където е необходима и държавна намеса за проектите по ОПОС и ОПРР, да дофинансират и тяхната част, тъй като строителството е в ход, а цените не са актуални" - обясни зам.-кметът.

Подробности гледайте в прикаченото видео!


Виж коментарите (1)

Още по темата (264):
13.07.2023 Разправия за пари заради глобата за пробива при Водната палата
11.07.2023 Слави Георгиев: Липсата на планиране, спазване на срокове и необмислени постъпки доведе до санкция, която ще плащат пловдивчани
07.07.2023 Деведжиева: С толкова безпомощно управление Пловдив се сблъсква за първи
път
06.07.2023 1 млн. лева на вятъра заради приумицата на Общината за пробив при Водната палата
05.07.2023 Глобиха община Пловдив заради пробива при Водната палата
23.05.2023 Община Пловдив плаща 700 000 лв. за нереализирания пробив при Водната
палата
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).