Кметът потвърди: До месец подписват концесията на летище Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (29)
09:42 / 29.06.2018
6050
Кметът на Пловдив Иван Тотев потвърди, че концесията на пловдивския аеропорт ще бъде подписана, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Споразумението между министерството на транспорта, от една страна, и "Хайнан груп" и "Пловдив Еърпорт Инвест" - от друга, трябваше да бъде сключено на 15 юни. От китайската страна обаче поискаха отлагане, тъй като имат нужда от още време, за да окомплектоват пълния набор от необходими документи.

Припомняме, че консорциумът между "Хайнан" и "Пловдив Еърпорт Инвест" бе определен за концесионер на летище "Пловдив" след проведена процедура. Концесията е за 35 години, като за този срок концесионерът се задължава да реализира инвестиции в обекта в размер на 79 000 000 евро. Средствата са за ремонт, поддържане и рехабилитация на съществуващата инфраструктура, както и изграждане на нови съоръжения. На малко по-късен етап концесионерът дори обяви намерение за още по-голяма инвестиция - 160 000 000 евро.

Виж коментарите (29)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).