Кметът отговори на протестиращите срещу бариерата в Стария град

Автор: Мариана Панчева
Коментари (3)
16:35 / 06.11.2017
6284
Кметът Иван Тотев отговори на протестиращите срещу електронната бариера, затягаща достъпа до Стария град, които тази сутрин се събраха за пореден път на ул. "Съборна", предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

"Нормално е в началото да има напрежение от гледна точка на тези, които считат, че са неудовлетворени от новите правила. Ние обаче гледаме от малко по-високо ниво, гледаме какво е отношението на град Пловдив към тази тема и как град Пловдив иска да види своя археологически резерват", коментира градоначалникът.

Той бе категоричен, че администрацията може да отреагира на всеки един индивидуален случай, но никой частен случай не може да промени визията на Общината за зоната. 

И така - в момента, за да се решат част от възникналите неудобства в зоната служебно се разработва схема за паркиране на бул. "Цар Брис Трети Обединител". Местата ще са единствено за спиране и ще са в услуга на родителите на учениците от Арменското училище. Заедно с това стълбите, водещи към школото ще бъдат приведени в добро състояние, ще бъдат подходящо осветени, ще се сдобият и с две камери за видеонаблюдение. 

Що се отнася до детска градина "Щурче", то Тотев изнесе удивителен факт. 

"Оказва се, че в ДГ "Щурче" има списък с 70 автомобила, даден от директорката тази сутрин. Миналата година, когато искахме да не приемаме повече деца в
АНКЕТА:
Одобрявате ли новите правила за достъп на автомобили в Стария град?

Да
Не
Не мога да преценя

първа група, получихме сигнали от родители и живущи в Стария град, че имат нужда от детска градина. И ние я оставихме. "Щурче" е най-неефективната градина в Пловдив, но направихме този жест заради хората. А днес ни носят списък със 70 коли, които трябва да влизат в Стария град. Това значи, че започват да излизат скрити неща", разказа той.

Със затягащата си реда политика Общината ще продължи в източната част на Стария град, там  - както Plovdiv24.bg вече писа, през пролетта трябва да бъдат монтирани още две бариери. "Защото сега всеки, който не може да спре в западната част, отива в източната. Около "Синята къща" вече се е превърнало в паркинг", възнегодува Тотев. 


Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (3)

Още по темата (214):
27.04.2024 Ще се проведе търг за бивш култов клуб на открито в Пловдив
16.03.2024 Историк: В Стария Пловдив пускаме огромни джипове, а в Дубровник са забранили куфарите с колелца
18.02.2024 Старият град е под блокада, пловдивчани пропищяха от автомобили
01.11.2023 Старият град блесна с ново осветление
15.10.2023 Ергенът Виктор по гащи в тв ефир
28.09.2023 След публикация на Plovdiv24.bg махнаха бетонираната кашпа в Стария
град
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...
Репортерка на bTV излезе да пазарува за Великден в Пловдив, показ...
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Ето на това се казва нахалство
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).