Кметът на "Южен" посвети 2018-та на децата, 2019-та ще обхване и спорта

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
10:25 / 02.01.2019
2848
5 изцяло нови детски площадки, 4 нови площадки за игра в ДГ "Ралица" (квартал "Коматево") и още няколко обновени площадки на детски градини от района отчете в актива си кметът на "Южен" Борислав Инчев, който даде просторно интервю-равносметка за края на годината пред камерата на Plovdiv24.bg. 

"Голямата ни цел през 2018-та бяха децата. Поставяйки този акцент на работата, бяхме наясно, че няма да е лесно. Но сега, виждайки местата, които изпълнихме с нов живот и деца, съм доволен". В началото на 2019-та за изпълнение чака още една детска площадка - на ул. "Братя Бъкстон" до НАП. Все по-близо до случване е и проектът за дългоочакваната нова детска градина на бул. "Александър Стамболийски". 

"Административната работа тук реално приключи. Въпрос на броени дни е в сила да влезе издаденото разрешение за строеж", разказа Инчев. Следващата стъпка ще е обявяване на обществена поръчка и избор на изпълнител; ако няма проблеми, то реални срокове за реалното строителство на обекта районният кмет вижда през пролетта. 

"Тя ще е изцяло нова градина с 8 групи за поне 200 деца и ще е още една стъпка по посока за трайно решение на проблема с недостига на места в детските градини", коментира той. Темата пък е сред актуалните за "Южен", защото това е районът, нарастващ с най-бързи числени темпове. Като цяло децата отново ще са в центъра на вниманието и през 2019-та година. Новият момент, обаче, ще са инвестиции в спортни съоръжения, спортни площадки и изобщо в места, свързани със спорта и здравето.

"Имаме готови проекти за 11 детски площадки с издадени разрешения за строеж. Едновременно с това имаме много детайлно обследване и знаем какви средства са необходими за инвестиране в спортни площадки и съоръжения. Разчитаме изключително много на подкрепа от страна на Голяма Община, защото и кметът Иван Тотев е радетел за инвестиции в спортни обекти", сподели районният кмет.

Какво още отчете той за изминалата 2018-та и какви са надеждите му за 2019-та година; ще види ли бял свят ремонтът на ул. "Даме Груев"; ще има ли бул. "Македония" своето продължение; какво ще се случи със стадиона на ФК "Спартак"; ще се кандидатира ли за нов мандат като кмет на района, или ще погледне по-далеч и какво пожела за Новата година на пловдивчани Борислав Инчев - вижте в голямото му интервю за Plovdiv24.bg.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанка: Такива комплексари със спортни екипи и бръснати гла...
Репортерка на bTV излезе да пазарува за Великден в Пловдив, показ...
Наситена с позитивни емоции атмосфера в Пловдив
"Бий чорбата по главата" ехтя по Главната на Пловдив
Ето на това се казва нахалство
Почерня от полиция край булевард "Източен" в Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).