Кметът на "Тракия": Започваме разчистването на парк "Лаута"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
09:23 / 06.12.2011
3767
Започна разчистването на парк "Лаута", съобщи кметът на район "Тракия" Костадин Димитров. Получихме много сигнали, а и е видно, че паркът е в занемарено състояние. От години не се обръща внимание на алеите и пътеките в него. Започнахме да разчистваме главните алеи и вече има частичен резултат на места, допълни Костадин Димитров. Той сподели още, че има намерение да бъде осветена алеята от квартал А 12 до спирката на бул. "Санкт Петербург".

От районната администрация ще изготвят проектирането, за да е ясно точно къде минава захранващото трасе. Предвиждаме в това трасе и кабели за видеонаблюдение. Планираме изграждането на уреди за силова подготовка в началото и края на парка, за да може спортуващите да съчетават крос с други физически упражнения, заяви кметът на район "Тракия" Костадин Димитров. Той поясни, че се предвижда и осветление на велоалеята покрай парка по продължението на булеварда, както и на другите главни алеи в горичката. Мисля, че приоритет трябва да са вече съществуващите паркове, а не да правим инвестиции в полета и да чакаме 20 години, докато започнем да се радваме на богата растителност, е мнението на Костадин Димитров.


Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).