Кметът на Пловдив в нетипична роля, венча двама млади!

Автор: Васил Динев
Коментари (1)
16:39 / 20.02.2020
5045
На интересно събитие присъства днес следобед репортер на Plovdiv24.bg. На него кметът на Пловдив Здравко Димитров влезе в ролята на обредник на сватбата на 25-годишната Кристина Попова и нейния избраник Николай, който е на 30 години. Зико им зададе заветните въпроси дали са съгласни да сключат брак и им подари икона на Богородица и Младенеца и цветя.

Кристина и Николай бяха една от 20-те двойки, които избраха днешната дата, за да минат под венчилото. Тя е студентка, учи магистратура в УХТ , а съпругът й се занимава с уеб дизайн. Любовта между тях пламнала преди 4 години.

Датата 20.02.2020 г. се оказва много желана от младоженците. Графикът за сватби  днес е запълнен до дупка. Целият екип на ОП "Радостни обреди" е на работа, тъй като на всеки половин час има сватба. Десет ритуала са планирани в централния дом на младоженците, още 10 ще има в залата в жр "Тракия", каза временно изпълняващият длъжността директор на общинското предприятие Чудомира Пинджева. Записването за сватби за 20.02.2020 г. е започнало още през ноември. Наложило се да откажат на двойка, която вчера се сетила да пита за свободен час. 

Друга специална дата през февруари заради повтарящите се двойки е 22-ри. Тогава ще се проведат 7 ритуала в централния младоженски дом, 3 - в "Тракия" и 3 - изнесени. Друга интересна дата е 29-ти, която въпреки че се пада на четири години, четири двойки са избрали за сватбения си ден. По една сватба ще има в централния дом и изнесено и други две - в "Тракия".

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).