Кметът на Пловдив с изненадваща инспекция

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (7)
13:06 / 02.09.2020
7557
Кметът Здравко Димитров днес направи изненадваща инспекция на ремонтните дейности на улици в район "Северен“, които са включени във Водния проект. Той провери на място улица "Полковник Дрангов“ дали фирмата строител върви по план и изпълнява стриктно графика. В момента няколко багера застилат с трошен камък и подготвят мястото за полагане на първия слой асфалт. Преди това изцяло е подменена подземната ВиК инфраструктура.

Пред ръководителя на проекта инж. Ивайло Сираков кметът Здравко Димитров настоя строителите да работят в максимално кратки срокове за удобство на гражданите и да извършват качествено ремонтите.

Съгласно изискванията на Водния проект над 70 улици и булеварди в район "Северен“ ще бъдат с подменена отводнителната система, преасфалтирани и с оформени тротоари с нова настилка.

Веднага след приключване на ремонта на улица "Полковник Дрангов“ строителите продължават по улица "Добротич“.

В момента по Водния проект се работи на няколко места в район "Северен“, уточни инж. Сираков. Това са улиците "Поп Тачо“, "Абоба“, "Ях Хус“, "Драгота“, "Петър Шилев“, "Стефан Ботев“, Неофит Рилски“. До края на годината се очаква да приключи строителството и подмяната на ВиК мрежата на улиците в карето между ул. "Васил Левски“, ул. "Победа“, бул. "Марица“-север и бул. "България“.

На днешната проверка присъстваха и заместник-кметовете Йордан Ставрев и Тодор Чонов. Предстоят още инспекции, като кметът Здравко Димитров заяви, че стриктно ще следи за строителните работи по важния за града и пловдивчани Воден проект.

Виж коментарите (7)
Още новини от Новини от Пловдив:
БСП Пловдив: Социализмът означава безплатно образование и здравео...
Шофьор: Отнемане на книжките на всички, които смятат, че синият е...
Бляскава церемония събра известни особи в Пловдив
ОД МВР Пловдив предприема засилени мерки за сигурност
Пловдив показва на какво е способен
Почина големият хуморист Здравко Попов


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).