ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът на "Източен" с доста странен коментар по повод ваш сигнал, играе го обиден
Автор: Цвети Тончева 21:10 / 28.07.2022Коментари (1)3686
Кметът на район "Източен" Иван Стоянов коментира сигнала "Пловдивчанка посочи конкретни проблеми в Каменица 2", изпратен до редакцията на Plovdiv24.bg. Според Иван Стоянов, сигналът е "политически и неиздържан". "Вместо да изпраща сигнали, същата тази гражданка може да поиска средствата за финансиране от Министерството на финансите", каза Стоянов, който подозира, че жалбоподателят е политическо лице. 

"В този сигнал има политическа нотка. Улиците "Славянска", "Арх. Камен Петков", физкултурният салон на училище "Найден Геров" и Социален дом на ул."Елба" съм ги подал като проекти и за тях имам издадено строително разрешение. Направен е технически проект, но няма все още проведена процедура за обществена поръчка, няма и избран изпълнител", поясни районният кмет. 

"Миналия четвъртък получихме писмо от Министерството на финансите да подадем всички проекти с издадено разрешение за строеж и ние сме ги подали", каза още Стоянов. Знам, че тези две улици са в такова състояние от първия ден на мандата ми. Улиците "Славянска", заедно с улица "Арх Камен Петков" са единствените ни улици, които останаха с павирана настилка в района и там имаме огромен проблем с ВиК мрежата. От обратните води ул."Славянска"  и ул. "Арх. Камен Петков" при всеки дъжд се наводняват. Обратните води и водопроводът минават от бул. "Източен" към "Лев Толстой" и оттам се включват към големите колектори на бул. "Санкт Петербург".

Но наклонът е много малък, около 2%, а Ф-то на тръбите е около 200. Затова ние сме направили ВиК-то на два кръга", каза кметът. От бул. "Източен" до ул. "Месемврия", и от там до ул. "Лев Толстой". Изпратихме го като готов проект с разрешението за строеж към МФ и чакаме финансиране, това е. Но от "Продължаваме промяната" дадоха пресконференция, че искаме много пари за улица от 600 метра, макар, че ул. "Арх. Камен Петков" е по-голяма. Ще се правят тротоари, велоалеи, ВиК, подмяна на паважната настилка. Използваха проектите ни политически, като твърдят, че искаме парите за тези улици, защото там имало хотел на определен човек.

А аз като обикновен гражданин, като застана в началото на улицата, виждам, че там има пет училища и живущи. Те, като не са построили нищо, само дават оценка на другите. Една депутатка от ПП ми зададе същия въпрос и затова аз този въпрос го считам за политически. Освен това, в петък ми се обади и депутатът от ПП Николай Ангов, за да ми предложи да лобира за проектите. Аз съответно не му върнах отговор, защото имам официална кореспонденция с МФ и не ми трябват лобисти. На следващия ден те направиха пресконференция с тези твърдения за много пари, което въобще не е вярно. 

Дали изобщо са се запознали с проектите, аз не знам, но е ясно, че вече ги използват за политически цели. Те никога не са искали да отпуснат парите за тях. А сумите на проектите са такива заради безумната инфлация, която ни докараха от ПП. Това са суми на проектантите и те са индикативни, тъй като все още няма избран изпълнител. Но преди две години сумите не бяха такива", добави районният кмет Иван Стоянов

Той поясни и за препълнените кофи за отпадъци в района, които се виждат на снимките: "Районното кметство няма контролни функции върху тази дейност. Тя се изпълнява от община Пловдив, Дирекция "Екология". На мен също са ми направили впечатление и аз съм сигнализирал, като съм се обаждал за тях, но нямали камиони. Но това беше временно", каза още Иван Стоянов.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Гражданката да била поискала средства от МФ - слушай, бе, лукова главо! Теб са те избрали там да се пънеш точно за да се разправяш с такива като МФ в името на пловдивчани, не да караш гражданите да обикалят по министерства! На теб това ти е работата, бе, наглец!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Световна черна хроника
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Катастрофи в България
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: