Кметът на "Централен" стана лектор на пенсионери

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:38 / 22.06.2018
2836
Едночасова лекция на тема "Пътна безопасност“ проведе инсп. Ботьо Гиргинов от КАТ ПП – Пловдив съвместно с кмета на район "Централен“ Георги Стаменов в Централен клуб на пенсионера вчера. Над 70 души от третата възраст от най-големия пенсионерски клуб в "Централен“ присъстваха на лекцията.

Гиргинов обстойно описа основните ситуации, в които трябва да са с повишено внимание и благодари на Георги Стаменов за съдействието. "Институциите в район "Централен“ работят съвместно и положителната промяна в средата на живот е налице,“, коментира инсп. Гиргинов.

Освен инфраструктурата, от значение за предотвратяване на пътно-транспортни произшествия и травми сред хората над 61 годишна възраст е повишеното внимание при ползване на градския транспорт и на пешеходните пътеки.

"Няма никаква причина да не бъдете търпеливи и да изчакате светофарът да светне зелено преди да пресечете“, допълни Ботьо Гиргинов. На лекцията той спомена, че България е сред водещите европейски държави по брой пътно-транспортни произшествия, но въведеното електронно управление на трафика е намалило 7 пъти инцидентите в област Пловдив през последната година.

Стаменов и Гиргинов обърнаха внимание на пенсионерите и по темата за телефонните измами, като ги посъветваха да не се доверяват на обаждания от непознати. "Винаги можете да се обръщате към двете институции при нужда от съвет и консултация“, завършиха те.

Лекцията приключи със снимки и пожелания за хубаво и безаварийно лято: от 22 юни Централен клуб на пенсионера с ръководител Росица Лекова излиза в лятна ваканция.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).