Кметът на "Централен": Има закони и те трябва да се спазват

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
12:05 / 26.01.2023
4254
Шахтата на улица "Рилски метох" №9 е некоректно изградена и не фигурира в кадастъра. Предстои да бъде премахната. Това съобщи за Plovdiv24.bg кметът на район "Централен" Георги Стаменов по повод оплакване на наш читател.

Направено е обследване на теча в шахтата от експерти на кметството и на ВиК. При огледа не е установено завиряване, което пък поражда съмнение, че кранът може съзнателно да е развъртян. 

"Няма как някой да обвинява институциите за личната си вина" - заяви кметът Стаменов и категорично допълни, че законът трябва да се спазва.

По закон, общината и ВиК подменят водопровода до първата връзка на спирателния кран. Оттам нататък отклоненията представляват външна връзка на сградата и са ангажимент на собственика на сградата. Всички собственици на имоти на улица "Рилски метох", с изключение на един, вече са направили захранването към имотите си и са подменили старите тръби с полиетилен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
6 дни улица в Стария град е затрупана от самосрутила се къща
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).