Кметът мечтае за пускане на "Руски" и "Победа" преди 2-годишния отчет

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
15:04 / 09.11.2009
3909
Отчетът на Славчо Атанасов за двугодишното му управление ще бъде публикуван в сайта на общината, похвали се днес лично градоначалникът. Също така той ще бъде издаден и в няколкохиляден тираж на хартиен носител, който всеки заинтересован пловдивчанин, неползващ интернет, ще може да получи от централната административна сграда или районните кметства, съобщи лично кметът пред журналисти и уточни, че в тазгодишната брошурка няма да има много таблици, а ще е по-разбираема.

Публичният отчет, за който кметът тръби още от сега, ще бъде на 17 декември. Залата още не е уточнена, но навярно ще е достатъчно голяма, защото зала "Съединение", където кметът се отчете миналата година, не успя до побере всички надошли тогава граждани. До 15 декември вече ще са се отчели районните кметове, а шефът на "Северен" Ина Филипова е вече готова и ще стори това още следващата седмица без да прави излишни анонси за събитието, като че ли ще се случи нещо кой знае какво. Признавайки като слабост, че преди година не ги е поканил, сега и шестимата районни кметове ще присъстват край Славчо Атанасов заедно с неговия екип в голямата зала.

"Пет нови детски градини открихме през двете години от началото на мандата и сега за всяко дете от тази възрастова група има място. Пловдив е първия голям български град, решил този проблем. Първи на Балканите сме с нашия екозавод, който, след като беше официално открит , предстои да започне работа. Всички български градове изпреварихме, софийският завод например ще е готов най-рано след четири години. Открихме изцяло обновения бул."Източен", реконструирахме Асеновградския надлез и моста на "Адата". Улично ретро-осветление направихме в "Капана", всички улици в квартала са с нови тротоари", побърза да се похвали Атанасов още от сега. До колко обаче всичко от изброеното е заслуга на настоящия ни кмет, оставяме на вас да прецените.

Сред най-сериозните си засега слабости отбеляза все още окаяното състояние на вътрешнокварталните улици, замисля оправянето им с 30-милионния заем, за който общината преговаря с Европейската банка за възстановяване и развитие. "Сериозно закъсняхме и с привеждането на Стария град в по-приятен вид. Не случайно заради това се разделих с един от моите заместник-кметове. Все още не съм доволен и от темпа на работа на нашата администрация. Макар да се разделих с някои хора, на които не им се работеше, има какво да се желае", отбеляза още кметът.
 
Поставената му от Иван Тотев оценка три и половина Славчо Атанасов коментира така: "Уважавам мнението му. Нормално е да бъде критичен. Той е областен управител на Пловдивска област. Благодаря му за оценката. Амбицира ме да работя още по-добре."

Кметът знае, че пловдивчани са му ядосани, защото градът е разкопан заради много ремонти, но обясни, че след това ще се чувстват по-добре. Въпреки че ако през декември застудее много и поради затваряне на асфалтовите бази новият мост на Герджика може да остане неасфалтиран, той и екипът му щели да се опитат да пуснат движението по реконструираните участъци от "Руски" до "България" на 15 декември, преди публичния отчет. До къде е стигнал ремонтът на "Руски" и "Победа" близо месец преди датата, посочена от кмета за откриването им, можете да видите в наскоро публикуваната от Plovdiv24.bg новина с подробна снимкова галерия. Преди Коледа още щял да бъде асфалтиран участъкът на бул. "България" от "Васил Априлов" до "Победа", без това да струва и лев повече от предвиденото в проекта или след това да се разкопава отново, обеща още Атанасов. Припомняме, че заради недомислия от страна на общината ремонтът там бе спрян от Комисията за защита на конкуренцията за период от 2 месеца.

Виж коментарите (8)

Още по темата (4):
10.11.2009 Пловдивчани писаха Среден (2,81) на кмета за 2-годишното му управление
09.11.2009 Кметът отчита двугодишното си управление на 17 декември
08.11.2009 Иван Тотев писа три и половина на управлението на Славчо Атанасов
08.11.2009 Общинският съвет - две години по-късно
Още новини от Новини от Пловдив:
Дърво е премазало кола след силната буря в Пловдивско
"Мерцедес" се заби в дърво в "Смирненски"
Млад мъж от "Столипиново" учи за зъболекар, иска да си отвори каб...
Пловдив изпревари Варна по население
"Смирненски" е непроходим! Шофьори: Изведнъж всичко спря, този пр...
Прокуратурата се самосезира заради мутренските изпълнения на буле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).