ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът: Виновен съм, че повярвах на джентълменска договорка за Синдикалния дом
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:09 / 07.04.2011Коментари (45)7420
© Plovdiv24.bg
"Изплатили сме до стотинка всички пари на гръцката фирма "Актор", оставащите 1 500 000 лв, ще бъдат изплатени тогава, когато от гръцката фирма ни представят платежни", категоричен беше кметът Славчо Атанасов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Това си изказване, той предприе, поради големия интерес, предизвикан в медиите, от станалото вече факт закъснение с откриването на Синдикалния дом. 

В частност, емоционалното изявление на кмета бе породено от писмо на общинска съветничка, от чието име е разпространено писмо до медиите, в което пише, че: "Община Пловдив дължи на фирма "Актор" 1.5 млн. лв. и е наглост кметът да твърди, че ремонтът се бави по вина на фирмата строител".

"Имаме известна вина, че се предоверихме на постановлението на Министерски съвет (МС), под което стояха под стояха подписите на премиера Бойко Борисов и на финансовия министър Симеон Дянков, а именно 5 млн. лв. от парите за софийския боклук да бъдат дадени за ремонта на Синдикалния дом", каза Славчо Атанасов

"Моята грешка, е че вярвам прекалено много в джентълменството, тъй като аз винаги съм си изпълнявал дадената дума. През октомври 2010, гърците  се кръстиха пред мен, даже ми подариха икона. Тогава аз приех това за чиста монета и обявих, че на 24 май Пловдив ще може да се похвали с нов Синдикален дом, тъй като това гласеше джентълменското ни споразумение", развълнуван беше кметът и продължи "Явно, обаче, когато си сред вълци, започваш да виеш като тях. Това ми е повлияло и затова в сегашното споразумение вече ще има и подписът на Никос Хаджитеодосиус". 

Въпреки всичко кметът отстъпи крачка назад и призна, че все пак с гръцката фирма е постигнат взаимен компромис: "Ние няма да им търсим неустойки, а те няма да търсят лихвите по тези 4 млн. лв. собствени средства, с които им се наложи да работят", обясни ситуацията кметът. 

Той припомни, че поради забавянето на парите, дължими на Пловдив от приемането на софийските бали с боклук, гръцката фирма влага около между 4 и 5 млн. лв. собствени средства, докато Общината намира тези средства от бюджета на града и ги изплаща на "Актор".

"Утре ще бъде подписано споразумение с конкретни ангажименти от страна на гръцката фирма. Във вчерашните близо тричасови разговори, водихме спорове за това, кога гърците ще могат да довършат сградата до ключ. Тяхното предложение беше за дата 15.08.2011 г. Аз настоявах за дата 31.07.2011 г.", обясни градоначалникът. 

Той поясни, че тези спорове за 15 дни са се наложили, поради това, че Строителният надзор, се нуждае от не по-малко от 25 дни, за да подготви всички документи по пускането в експлоатация на сградата. 

В крайна сметка, кметът и собственикът на гръцката фирма Никос Хаджитеодосиу, са приели окончателната дата за завършването на строителните дейности да бъде 07.08.2011 г. Славчо Атанасов, допълни още, че поради големия интерес на медиите, а оттам и на обществеността към този така емблематичен Синдикален дом, за който пловдивчани чакат вече 62 години, са предвидени и официални посещения на журналисти, до времето на завършване на етапа на строителството.     

Споразумението ще бъде официално разпространено утре в медиите, обеща кметът.


Още по темата: общо новини по темата: 140
26.08.2020 »
01.06.2020 »
10.12.2019 »
27.05.2019 »
01.08.2016 »
22.06.2016 »
предишна страница [ 1/24 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Честно казано чувствата ми са смесени!Попринцип,когато се правят сделки за милиони нещата се обвързват с анекси и т.н....Какви са тези джентълменски договорки ?!Да се чуди човек! От друга страна не си спомням за последните 15-20 години нещо значително да се е променило в Пловдив,освен през последните 3-4!Говоря за булевардите и улиците: за Източен,за България,за пазарджишко,за околовръстното на Кукленско и за всички проекти,които в момента са в ход,като Цариградско....Едва ли заслугата е само на Славчо,но е факт,че тези неща се случват точно при това управление!Сега ще кажете,че при предишните кметове е нямало пари...Е да де ама и да е имало какво?Все пак София не си кара боклука на Цалапица от мандата на Славчо!
-2
 
 
Искате да кажете, че по времето на Чомаков Пловдив цъфтеше, така ли? Щом според вас Атанасов не заслужава да води града ни кой заслужава? Лизачът Тотев ли? Ако нямаше скоро избори дали Тотев щеше да поеме толкова инициативи колкото сега? Всичко е борба за властта. Ако според вас Славчо в момента не се справя добре, то е защото всички са срещу него, заради простата борба за лизане и власт!
0
 
 
Гърците много добре са преценили нашият кмет-романтик.Не може да се иска развитието на Пловдив с "джентълменски договорки", а след това да ревеш че си бил "сам сред вълци".Обикновено такава е съдбата на наивниците.Жалко за нас,пловдивчани, че имаме такива "водачи".
+6
 
 
Кметът, когато има своя собствена фирма, да си сключва договори на джентълменска дума. Сега той плаща с наши пари и тук нямат място никакви думи пък било то и джентълменски!
+1
 
 
Нещо ми понамирисва, че ВМРО-НИЕ са щипнали кинти от гръка и сега Славчо лиже и маже да прикрие шашмата с врели-некипели. Избори идват, а пара си требе ;) . Не знам дали съществува някъде подобен случай по широкия свят където кмета признава със сълзи в очите "вярвам прекалено много в джентълменството"..... имаме един истински Отело, а може би е само един артист....
+2
 
 
хахахах защо ли несе очудвам браво главок ти си уникален
+3
 
 
Поне си признава,за разлика от Чомаков. По-добре още сега да обяви,че няма да се кандидатира на изборите,поне да излезе с чест от проваления си мандат...
+2
 
 
Стига сте обиждали цели нации, защото някоя фирма нещо направила. Не е признак на добро възпитание да се правят веднага такива генерални изводи от частни примери. Моят опит показва, че ние българите не сме по-стока от гърците и румънците. Тук е видно нещо съвсем друго - чудовищна управленска некомпетентност. Главчо сам си признава, че ВЯРВА на честни думи, предсказания на гадателки и врачки, а нищо чудно и в черна магия, при положение, че в света на сериозните компетентни възрастни хора важат договорите, нотариалните актове, законите, конституцията, здравия разум, управленските умения и качества. Главчо Атанасов е българската Алиса в страната на чудесата. Той е толкова далече от това да е нормален кмет на европейски град, колкото баба ми е самолет. А макар да няма данни Главчо Атанасов лично да се е облагодетелствал, цялото му обкръжение, всички пловдивски крадци в особено големи размери и олигарси от руски тип така крадат, сякаш се надпреварват за Гинес. Той е съучастник, защото така смята - че това е неговата роля - придворен шут на Свинаря Гергов. Просто е безумно глупав. Колкото повече говори, толкова повече си вреди. Глупак.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: