Кметът: Ревизионният акт на АДФИ блокира работата в Община Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
13:56 / 28.06.2011
7171
"Изправени сме пред опасността да се блокира работата във Община Пловдив, която е втората по големина в България", алармира днес кметът Славчо Атанасов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това изявление на градоначалникът на Пловдив бе провокирано от ревизионният акт на АДФИ, който констатира разлика от 137 339 лв. при ремонта на бул. Руски и при който бяха начетени персонално трима служители на общината.

Plovdiv24.bg вече ви информира за имената на общинските служители, както и за сумите, с които те са начетени: инж. Елена Маргаритова - с акт за 93 хил. лв., инж. Радка Караиванова - с 2 063 лв. и инж. Сава Дриев - с близо 42 хил. лв.

Според кмета, в създалата се ситуация, всички общински служители са много изплашени и не желаят да поемат никаква отговорност за действията си, а именно да подписват документи от комисиите, в които участват.

В изявленията си, Атанасов и председателят на ОбС Пловдив, Илко Илиев, бяха категорични, че направената впоследствие нарочна проверка от Общината, изготвена от независим финансов ревизор, е установила, че общинските служители са действали напълно основателно. Те са допуснали да бъдат увеличени единствено цените на материалите и консумативите, чийто стойности са поскъпнали от 2006 година, когато е подписан договора с "Инжстрой", до 2009г, когато стартират всъщност строителните работи по бул. "Руски". 

Стана ясно още, че според съветник №1, резултатите и аргументите на Общината от точно същата проверка, не са включени в ревизионния акт на АДФИ.

"От 32 години работя в Община Пловдив и не съм съгласна с така повдигнатите ми обвинения. Считам, че честно и почтено съм изпълнявала служебните си задължения и ще обжалвам акта на АДФИ", заяви инж. Радка Караиванова. Колежката и, инж. Елена Маргаритова потвърди несъгласието си с така изготвеният начет, който при нея обаче е за доста голямата сума от 93 000 лв.

"С нищо не съм причинила умишлена вреда на Община Пловдив, както е записано в акта. Отчитайки инфлацията, сме се съобразили с договора и сме отчели разлика в цените само на материалите и консумативите за ток и вода", каза Маргаритова. Последният начетен общински служител, инж. Сава Дриев, не присъства на пресконференцията, поради здравословни причини.

 "Община Пловдив ще обжалва ревизионния акт на АДФИ. В началото на другата седмица, заедно с областният управител Иван Тотев и начетените служители, ще посетим шефът на Агенцията в София", допълни кметът.

Тази информация обаче, се оказа непотвърдена от областният управител на града. В писмо до медиите, той беше категоричен, че не е водил разговори и уреждал срещи в София по въпроса и няма да присъства на такива.

Виж коментарите (2)

Още по темата (237):
06.12.2022 32 чинара бяха засадени по булевард "Руски"
26.01.2021 Внимавайте по булевард "Руски"
01.10.2020 Променят работния режим на светофари по "Руски"
30.09.2020 Променят работния режим на светофари по "Руски"
23.08.2020 Защо някои от светофарите по бул. "Руски" в Пловдив не работят?
03.08.2020 Преминавайте с повишено внимание по булевард "Руски"
Още новини от Новини от Пловдив:
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука
Кола се обърна в Кючука, пожарникари вадят жена и дете
Пловдивчанка напъха 20 000 лева в найлонова торба и ги пусна през...
Патрулка не спря на "Стоп", пострадаха полицайка и шофьорка
Отбелязаха 50 години от създаването на отделението по диализно ле...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).