Кметът Райна Петрова се поклони пред родния дом на Борис Христов

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:18 / 19.05.2011
1467
За първи път от учредяването си Музикално общество "Борис Христов" посети родния дом на великия изпълнител в Пловдив. Краткото време от една година от създаването на музикалното общество беше наситено с много събития и концерти, посветени на именития български изпълнител Борис Христов. Един българин, прославил името на родината в целия свят, оставил трайна диря от своя професионален и житейски път, издъхнал носейки любовта към България в сърцето си. Неговият дом се намира на ул. "Велико Търново" 47 в пловдивския район ,,Централен".

На 18.05.2011 г., 97-мата годишнина от неговото рождение почетоха членове на музикалното общество, кметът на район ,,Централен" г-жа Райна Петрова, общинският съветник Любозар Фратев и малцина пловдивчани. Това е и повод администрацията на район ,,Централен" да стартира с редица процедури по реновиране на инфраструктурата по ул. "В. Търново". Започва и обследване на родната къща на световноизвестния изпълнител - ще бъде подготвен и проект за поставяне на подобаваща паметна плоча. Мероприятието завърши с поставяне на цветя пред неговия дом. В 18.30 часа започна концерт в Концертна зала на площад ,,Централен" №1, посветен на Борис Христов.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Градският дом на културата с името на Борис Христов?

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Прокуратурата се самосезира след отровените кучета в Пловдив
Крайният резултат от изборите в Пловдив е ясен
Вижте резултатите при 99.63% обработени протоколи в Пловдив облас...
Осъдиха 21-годишен младеж, фучал със 127 км/ч в Пловдив и заснел ...
ГЕРБ-СДС запазва лидерството в Пловдив, изненада в първата петица...
Сигнал от "Тракия": Ще плъзнат болести, ако не започне масово пръ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).