Кметът: Променяме общия устройствен план заради многото инвестиции

Автор: Мария Морунова
Коментари (14)
17:02 / 08.09.2015
7521
Подготвяме се за растеж през следващите 7 години и променяме общия устройствен план на Пловдив. Всичко това е в резултат на голямото натрупване на инвестиции в града и региона. 

Това каза кметът на Община Пловдив Иван Тотев, по време на провелата се Четвърта дискусия на тема "Деветте пътя към еврофондовете: ОП "Региони в развитие".

"Инвестициите са в няколко големи сектора. Основните са в сферата на производството, а вече надминахме 70 хиляди души, които са заети в този сектор", посочи Тотев. 

"Подходът, който ние планираме, е да развием конкретни градски части, които да направят голяма промяна в определени зони на града. През следващите години очакваме доста интегриран подход и по някои други оперативни програми. Една от тях е ОП "Транспорт". Изграждането на ЖП възела в Пловдив е на стойност около 230 млн. лв. и ще даде на града една доста кардинална промяна. 

Това, което видяхме в София с метрото, ще се осъществи и в Пловдив, защото се предвиждат подобни съоръжения за подземно преминаване на булеварди, с дължина от около 1 км. Отделно имаме и големи проекти по ОП "Околна среда" и в резултат на всичко това ще се осъществи голяма промяна", допълни още Иван Тотев.

Виж коментарите (14)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).