Кметът: Пловдив се развива и попадането ни в престижни класации не е случайно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:48 / 27.11.2014
3451
Днес официално бе открита Петата международна среща на туроператорите в града под тепетата, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Организатор на събитието е община Пловдив, чрез Общинско предприятие "Туризъм", съвместно с Министерството на туризма. На събитието присъстваше и министърът на туризма Николина Ангелкова.

В приветственото си слово кметът Иван Тотев подчерта колко важни са подобни форуми за популяризирането на Пловдив и България:

Културният туризъм в Пловдив е едно от звената, които отчитат ръст, при това с близо 10 процента. Това е огромен успех за нас. Тези срещи помагат много в популяризирането на града и страната. Югоизточна Европа има най-голям потенциал, свързан с културния туризъм. Попадането на Пловдив и други градове в различни престижни световни медии показва, че Европа все по-често поглежда към нас. Избирането ни за Европейска столица на културата през 2019 г. бе трудно извоювано и с много усилия. Затова сме си поставили доста амбициозна програма - да развиваме Пловдив и да го направим по-атрактивен както за пловдивчани, така и за туристите. 

Политиката ни е да откриваме нови туристически маршрути и обекти и да обновяваме старите. Римският стадион и Малката базилика са доказателство за това. Искаме да разширим и увеличим престоя на туристите, който чисто статистически в момента е 2 нощи, а нашата цел е те да станат поне 3. На този форум бизнесът среща бизнес и тези срещи са важни за нас - виждаме туроператори, които след идването си на подобни събития започват работа с Пловдив и България изобщо. Инвестираме изключително много средства в археология и култура. Добре дошли и успешен форум", бяха думите на градоначалника.


Виж коментарите (2)

Още по темата (3):
01.12.2014 Туроператорските срещи в Пловдив вече с такса за участие
26.11.2014 Туроператори от цял свят идват в Пловдив
17.11.2014 Рекорден брой участници в срещата на туроператорите в Пловдив
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).