Кметът: Не искам Бойко Борисов да го е страх от мен, а да е коректен към пловдивчани

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (17)
13:43 / 14.04.2010
4483
Некоректни били според Славчо Атанасов изявленията и на Бойко Борисов, и на Иван Тотев по повод писмото, което вчера изпрати до Симеон Дянков, за да му припомни какви пари трябва да бъдат преведени на Пловдив срещу 100-те хиляди тона софийски боклук, предаде репортер на Plovdiv24.bg. /Вижте в галерията писмото на кмета до финансовия министър и решението на Министерския съвет от 7 октомври 2009 г./

"Бойко Борисов каза, че най-малко се страхува от мен. За какъв страх става дума, защо да го е страх от мен? Двайсет и шестте милиона лева са договорени между две сериозни институции, каквито са Министерският съвет и общината. Като кмет съм длъжен защитя интересите на Пловдив и да настоявам правителството да си изпълни поетия ангажимент", коментира Атанасов пред журналисти.

Относно забележките на областния управител, че в правителственото решение за договорените средства не били упоменати други дати освен последния срок - 31 декември 2010 година, кметът репликира: "Ако чак на 31 декември ни преведат парите, аз какво ще направя с тях?  Те са предвидени за инфраструктурни обекти, по някои дори вече е свършена работата. То е все едно аз да им бях приел софийския боклук на 31 декември. Щом общината коректно си изпълнява договора и вече е приела над 67 хиляди тона боклук, очаква същата коректност и от правителството." 

Още на 27 януари Славчо Атанасов е изпратил писмо до МРРБ, с което иска средства, за да продължи почистването на Марица. По негова информация, министър Росен Плевнелиев го е препратил до министерството на финансите с молба средствата веднага да бъдат преведени, но оттам не последвала никаква реакция.

"Това искам аз - малко над 7 милиона сега. Час по-скоро трябва да довършим чистенето на речното корито. Около моста до ВИХВП вече е чисто, но оттам-насетне - като погледнеш,  джунглата става все по-гъста. Затова искаме парите - при пролетните дъждове да не станат наводнения като през 2005 година", мотивира се кметът. И другото, което не търпяло отлагане, било разплащане на извършената вече дейност по ремонта на Синдикалния дом.

Атанасов очаква - след учтивото и уважително напомняне на Дянков, въпросът да бъде решен и да правителството да си изплати парите по сделката с боклука: не  сега и веднага всички накуп, а поетапно при точни разчети и графици.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ

Виж коментарите (17)

Още по темата (152):
28.11.2013 Остри дебати на днешната сесия на ОбС Пловдив
30.11.2012 Бойко: Благодарим на Пловдив, че помогна на София, когато Станишев правеше умишлени проблеми!
28.11.2012 Пловдив получи последните 8.4 млн. лв. от приемането на софийския
боклук
28.11.2012 Днес получаваме последните милиони от софийския боклук
26.11.2012 В сряда получаваме последните 8.4 млн.лв. от софийския боклук
13.11.2012 Пловдив получава и последните 11 милиона лева за софийския боклук!
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).