ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Кметът: Доволен съм от визитата си в Истанбул
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:26 / 04.04.2011Коментари (10)2386
© Plovdiv24.bg
"Горд съм, че на този форум, в който участват над 50 държави, бяха поканени само трима кмета, между които и аз", каза днес в сградата на ОбС Пловдив, кметът Славчо Атанасов, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Припомняме, че градоначалникът на Пловдив, в средата на миналата седмица замина на посещение в Истанбул. Там той посети форум на азиатските градове, където е поканен лично от своя колега, кметът на Истанбул, Кадир Топбаш. 

"Това беше световен форум. Имаше участници от Пекин, Банкок, Техеран и други такива градове с огромен брой население", поясни още Атанасов.

Стана ясно, че кметът  на Истанбул, Кадир Топбаш, е избран за период от 3 години като президент на азиатските градове, а сега на форума, и на всички световни градове.

"В момента Топбаш е най-важният кмет в света", уточни Славчо Атанасов. Той допълни, че колегата му от Истанбул е потвърдил пристигането си в Пловдив.

Освен това, на световния форум, кметът на Пловдив е разговарял с кмета на Пекин в частност за отношенията между двата града. 

"До края на месец април, ще пристигне делегация от провинция Кантон, за да огледа туристическите възможности на Пловдив и да заработим в насока посещаването на града ни от още много китайски туристи", каза още Атанасов.

По отношение на проекта "Пловдив-европейска столица на културата" и станалият гаф с двама наши министри там, градоначалникът беше категоричен:

"Ситуацията е изключително деликатна. Кметът на Истанбул каза, че ще намери начин да подкрепи кандидатурата на града ни, но по дипломатически път".

Днес Атанасов беше категоричен, че валията на Истанбул е бил едва ли не подведен. Според градоначалникът ни, областният управител на турския град не е знаел за кандидатурите на другите български градове, освен София.

Припомняме, че на 18.02.2011г. в Истанбул, двама български министри (Дянков и Рашидов), са уведомили валията на града, че България има намерение да издигне кандидатурата на София за европейска културна столица през 2019 г. и по този начин, според кмета на Пловдив, са пренебрегнали 3 други града в България: Пловдив, Варна и Русе, участващи в проекта. 

"Доволен съм от форума. Кадир Топбаш покани на разговор на четири очи само мен и кмета на Техеран. Горд съм, че вече четири пъти ходя в Истанбул и то като личен гост на кмета на града", завърши Атанасов.



Кметът: Доволен съм от визитата си в Истанбул







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
слаФФчо , да не те обиждаха много !
-1
 
 
Ми че как няма да си доволен? Нали си правиш кефа с много пари?
+1
 
 
Надявам се, че не са го "обиждали" прекалено много турци, иранци, араби, афганци и пакистанци...
+2
 
 
Е как няма да го поканят между тримата кметове на азиатското изложение, като Пловдив е може би единственият европейски град, който ускорено и целенасочено се превръща в азиатски, по-точно ориенталски. Това няма как да не бъде оценено! Между другото, за целия си нещастен мандат СлаФчУ посети ли поне един град от ЕС по своя инициатива? Може да греша, но спомените ми са единствено за бивши СССР дестинации и азиатски воаяжи. Аз все още очаквам да се побратимим поне с ЕДИН (1!) европейски град след влизането ни в ЕС преди 4 години.
+1
 
 
Славча, кой ти даде джобните? Онзи свинския ли капна някоя хилядарка да си купиш евтино злато и нови чехли от Капалъ?
+2
 
 
Кадир Топбаш получава инфаркт и е на смъртно легло. Изреждат се видни турски политици, както и делегации от чужбина, за да си вземат последно сбогом. От българска страна - двамата най-видни мангалотурци Доган и Славчо. Минават покрай леглото му и Славчо (нали си е селтак), без да иска - пръцва. Топбаш си отваря едното око и обидено промърморва: - Ех, Славчо, аз тука душа бера, а ти флиртуваш ли, флиртуваш...
+4
 
 
ами като са те харесали остани си там да се отървем от теб!може там да станеш кмет и за 4 години истанбул да стане като Пловдив за 10г. 900000хил. пловдивчани по малко!ти и чомаков сте срам за Пловдив ще останете със срамни букви в историята на Пловдив!!!!! ПРОДАЖНИЦИ НЕЩАСТНИ!!!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Абитуриентски балове 2012
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: